„Klubrádió

Ismét száz fölött a koronavírusos halottak napi száma

10/11/2020 09:53

| Szerző: Klubrádió

Az újabb gyászos adatok szerint már közel 2600-an haltak meg koronavírus-fertőzésben Magyarországon, mióta az év első hónapjaiban megjelent a betegség. Ráadásul csak a tüneteseket tesztelik, így a regisztrált fertőzöttek száma hónapok óta nem ad képet a járvány valódi terjedéséről.

4140 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést, ezzel 118 918 főre nőtt a Magyarországon beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 103 beteg, így a Covid-19 halálos áldozatainak száma 2596 főre emelkedett. Az aktív fertőzöttek száma 88 737 fő. 6153 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 461-en vannak lélegeztetőgépen – közölte a járványhelyzetről szóló hivatalos kimutatásokat közlő kormányzati tájékoztató oldal.

Egész Európában, a szomszédos országokban és Magyarországon is exponenciálisan nő a fertőzöttek száma, egyre többen igényelnek kórházi ellátást. A járványt megállítani nem lehet, a cél a járvány lassítása – írta koronavirus.gov.hu.

Ismét a tesztek több mint 30 százaléka lett pozitív. Merkely Béla, a Semmelweis Egyetem rektora éppen hétfőn mondta, hogy kontaktkutatásokat már nem is igazán végeznek, és átfogó szűrések sincsenek, csak a tüneteseket tesztelik, ezért ilyen magas az arányszám. Ez egyben azt is jelenti, hogy a regisztrált fertőzöttek száma hónapok óta nem ad képet a járvány valódi terjedéséről – írta a 444.hu. 

Koronavírus - Szent László Kórház
 
 Fotó: MTI/Balogh Zoltán