„Klubrádió

Karácsony Gergely: amit bejelentett Orbán, azért minket lehülyéztek

9/11/2020 12:19

| Szerző: Klubrádió

Bár a szerdán 0 órától érvénybe lépő intézkedések korábban is szükségesek és indokoltak lettek volna, Karácsony Gergely szerint, a főváros végrehajtja a döntéseket. Hozzátette azt is, hogy a kormányzati politikai támadások nehezítik a védekezést.

Szükséges és indokolt lépéseket jelentett be a miniszterelnök – reagált Karácsony Gergely az Orbán Viktor által bejelentett intézkedésekre. Hozzátette: a mostani lépések „szükségesek és indokoltak lettek volna korábban is, hiszen a járvány kontrollja hetekkel ezelőtt kicsúszott a kormány kezéből”. A főváros végre fogja hajtani a kormány döntését – írja a Telex.

Nem sokkal ezelőtt Orbán Viktor miniszterelnök bejelentette, hogy új korlátozásokat léptetnek érvénybe.

A Fővárosi Közgyűlés ülése
 
 Fotó: MTI/Kovács Tamás
 

 

A főpolgármester Facebookon közzétett posztjában kijelentette, hogy a főváros végrehajtja a döntéseket, a mai napon ülésezik a Fővárosi Operatív Törzs.

Ugyanakkor kritikát fogalmazott meg azzal kapcsolatban, hogy olyan döntéseket jelentett be a kormány sajátjaiként, amelyeket korábban a főváros is megtett. „Nem lehet elmenni szó nélkül amellett, hogy az ostoba kormányzati politikai támadások nehezítik a védekezést. Szép példája ennek, hogy a kormány ma olyan szűrési programot jelentett be, amelyért egy nappal korábban lehülyézték a Fővárosi Önkormányzatot” – idézte a portál Karácsonyt.