„1%

Adások

Simonyi: Nagy pánik van a Trump-háztartásban
Reggeli gyors

Simonyi: Nagy pánik van a Trump-háztartásban

Donald Trump a történelem első volt amerikai elnöke, akinél házkutatást tartottak. Trump így is elég paranoid, most azt állította, hogy az FBI direkt dokumentumokat csempészet be a birtokára, de az amerikai igazságügyi miniszter bejelentette, ő személyesen engedélyezte az akciót, ami máris megosztotta az országot. Csütörtökön például valaki megtámadott egy FBI-irodát. De milyen következményei lehetnek a nyomozásnak? Simonyi András, volt magyar washingtoni nagykövet volt a Reggeli gyors vendége.

Az orosz elnök végső célja az EU szétverése
Reggeli gyors

Az orosz elnök végső célja az EU szétverése

Olaszországban az eddig nagy hanggal EU-ellenes jobboldali pártok teljesen más irányt vettek fel, és közös programtervezetükben kukába dobják az euroszkepticizmust, hogy megnyugtassák a nemzetközi piacokat és a külföldi szövetségeseket. De ki az, aki rombolja és igyekszik elejét venni az EU-ban a szolidaritásnak? Nemzetközi lapszemle.

Hann Endre: Repedezik a Fidesz támogatottsága
Reggeli gyors

Hann Endre: Repedezik a Fidesz támogatottsága

Az ellenzékiek 30 százaléka gondolja úgy, hogy az új rezsiszabályozás nagy vagy elviselhetetlenül nagy terhet fog róni rájuk az elkövetkezendő őszi-téli időszakban. Ugyanerre a kérdésre a kormánypártiak 20 válaszolt ezt – derült ki a Medián legfrissebb felméréséből. Hann Endre, a Medián ügyvezető igazgatója arról beszélt a Reggeli gyors című műsorban, hogy a kutatásuk alapján megállapítható, a pártpreferencia sokkal jobban befolyásolja az emberek gondolkodását, mint az életkörülményeik.

Szakértő: Piaci körülmények között nincs benzinhiány
Reggeli gyors

Szakértő: Piaci körülmények között nincs benzinhiány

Magyarország Oroszország helyett fizetett tranzakciós díjat Ukrajnának, így csütörtökön ismét olaj érkezik a Barátság kőolajvezetéken. De mennyire bevett egy másik ország helyett kifizetni a szállítási díjat, és egyáltalán, hogyan jön még az olaj két ellenséges ország között? Pletser Tamás elemző mondta el a Reggeli gyorsban.

Kijev és Moszkva egymást hibáztatja a Barátság leállása miatt
Reggeli gyors

Kijev és Moszkva egymást hibáztatja a Barátság leállása miatt

Mától újra Ukrajnán keresztül érkezhet olaj Oroszországból. A ki a felelős kérdése nem egyértelmű, de a csehek jelezték, nekik ebből elegük van, leválnak a Barátság vezetékről. Hogyan látja Kína a Covid után újranyitott Sziget fesztivált? Tarr Béla életműdíjat kap Egyiptomban. Nemzetközi lapszemle.

Sinopharm a járványhalálozási adatok tükrében: Falus András és Boldogkői Zsolt
Megbeszéljük...

Sinopharm-vita a halálozási adatok tükrében

A Sinopharmmal oltottak közül hunytak el a legtöbben a beadott oltások arányában – írta meg az Átlátszó. Falus András és Boldogkői Zsolt is elmondta véleményét.

Bauer: Az ellenzéknek végre igazat kéne mondania
Megbeszéljük...

Bauer: Az ellenzéknek végre igazat kéne mondania

A Fidesz infantilizálja a társadalmat, az ellenzék pedig rásegít erre. A kormány narratívájában a rezsicsökkentéssel az állam megoldja, hogy ne kelljen annyit fizetni az energiáért, mint amennyit szocialisták alatt kellett. De ezzel egyszersmind elhallgatják, hogy az energiaárat befolyásolja az világpiac alakulása. Amikor az ellenzék azt mondja, hogy nem kellett volna emelni a rezsidíjakat, azzal a kormány narratíváját erősíti. Bauer Tamás közgazdász, volt SZDSZ-es képviselő szerint az ellenzéknek végre el kellene kezdenie igazat mondania, és belátni, hogy a rezsicsökkentést eleve be sem kellett volna vezetni. 

Születésnap – Szénási Sándor jegyzete
Esti gyors

Születésnap – Szénási Sándor jegyzete

"Kísért a múlt, a Vatikán egyszerűen képtelen leszokni a búcsúcédulák egyszer már botrányt kavaró gyakorlatáról, arról tehát, hogy pénzért megváltható a bűnbocsánat, amivel egy újabb Luther Márton megjelenését, és az azt követő ismételt egyházszakadást kockáztatja. Másodszor: valaki, Semjén hű követője, barátja, rokona egyszerűen befizette a születésnapost egy olyan ajándékra, aminek tuti, hogy örülni fog, miért is ne tenné, még ha a mondott dokumentum pusztán egy tömegcikk is, amit bárki megvehet."