„Köszönjük,

Adások

Térkő felett dézsás fák, avagy instant erdő Debrecenben

Térkő felett dézsás fák: instant erdő Debrecenben

A gombfociban van "miskolci iskola", országos hírű. Debrecen vezetése dézsás fákból sűrít erdőt a műköves belvárosi terekre. Sopronban drámaírói pályázatot hirdettek a Páneurópai Piknik 35. évfordulójára. A kecskeméti kórházban mentőfeljáró és a rendelőintézet gyalogos feljárójának aládúcolása keltett megdöbbenést. Kisdiákok tettlegessége a szombathelyi Gothard Jenő Általános Iskola első osztályában. Ki fizesse a szegedi Milkó-palota felújítását? Egy iskolásokból álló csoport az aluljáró helyett a vágányokon átkelve közelítette meg az első sínpárról induló vonatot a szolnoki vasútállomáson. Beperelte a magyar államot, mert úgy véli, az állam beteg embereket hagy a sorsukra azzal, hogy nem emeli megfelelő mértékben az ellátási összegüket.

Folytatódik a Fidesz magányos bolyongása az Unió végtelen terein? Hetes ajánló
Hetes Stúdió

Folytatódik a Fidesz magányos bolyongása az Unió végtelen terein?

Az Európai Konzervatívok és Reformerek sem fogadja be a magyar kormánypártot; előkerült Gyurcsány Ferenc távozásának lehetősége a DK éléről; az ügyészség szerint nincs miről beszélni Magyar Péter hangfelvétele ügyében, de vajon tényleg nincs? Ezek voltak a Hetes Stúdió témái.

Itthon idegenben
Ötös - Szalai Krisztával és Epres Attilával

Itthon idegenben

Mik a legfurcsább magyar szokások? Be tud-e illeszkedni közénk, aki nem beszél magyarul? Miért akar egyáltalán Magyarországon élni valaki, amikor olyan sok magyar inkább elvágyódik? Magyarországon élő külföldiekkel beszélgettünk a szerdai Ötösben. 

Megszólítással mérhető viszonyok
Galaxis kalauz

Megszólítással mérhető viszonyok

A roma művészek ragadványneveitől az írói névalkotásokon át az uralkodók okozta fordítási nehézségekig vezetett a Galaxis kalauz ezen a héten.

Edith Piaf
Klubdélelőtt

Edith Piaf "magyar hangját" köszöntjük

Gyurkovics Zsuzsa színész-énekest 95. születésnapján köszöntöttük a Klubdélelőttben. Vendégünk volt még: Rost Andrea, Réti-Harmath Olívia és Dr. Kovács Attila is.

Egy tökéletes nap
Café Péntek

Egy tökéletes nap

A Café Péntek e heti vendégei Szenteczki Zita, Gyabronka József, Anthony Gall, Zurgó Valentina és S. Papp Máté voltak.

A bankár, aki Putyin háborúját pénzeli
Világháló

A bankár, aki Putyin háborúját pénzeli

Az e heti Világhálóban női vezetők – politikusok és egy bankár volt a főszerepben, ellátogattunk Mexikóba, Oroszországba és az Európai Unióban is szétnéztünk.

Számolhatott a BYD a védővámokkal Szegeden
Azt beszélik

Számolhatott a BYD a védővámokkal Szegeden

A választások utórengései Pécsett és Sümegen, a BYD-beruházás fogadtatása Szegeden és egy kecskeméti srác, aki elképesztő körülmények között próbálja felnevelni unokaöccseit. Ezekről szólt az Azt beszélik ezen a héten.

Mark Rutte öt kihívása
Reggeli gyors

Mark Rutte öt kihívása

Az egyik probléma Rutte számára az lehet, hogy a szövetség keleti szárnyán nem rajonganak érte, hiányolják, hogy a térség országai közül egyelőre egyik sem szerzett csúcspozíciót a nyugati integrációs szervezetekben.