„Támogassa
Reggeli gyors

"Rogánék egy este elköltik a minimálnyugdíjat vacsorára"

23/02/2022 12:59

| Szerző: Klubrádió/Lőrincz Csaba

Míg Rogán, és Orbán is elkölt egy este vacsorára 28500 forintot, másoknak ebből kéne megélnie – mondta Szabó Tímea. A Párbeszéd társelnöke szerint elfogadhatatlan ez az állapot.

2022. február 23. Reggeli gyors - részlet 22.02.23. Szabó Tímea
09:47
00:00

A Párbeszéd, a DK, az MSZP, az LMP és a Jobbik politikusainak hétfői, online sajtótájékoztatóján Szabó Tímea, a Párbeszéd frakcióvezetője azt mondta, hogy Orbán Viktor miniszterelnök és kormánya az országot "gyakorlatilag egy bankautomataként használta", folyamatosan csak vették ki a pénzt és "rakták el maguknak" – írta meg a Mandiner. A döntéshozók elvették a pénzt a közalkalmazottaktól, az ápolóktól, a pedagógusoktól és azoktól a nyugdíjasoktól, akiknek még a "csirkefarhát is álom" – tette hozzá.A Párbeszéd társelnöke azt ígérte, hogy ha a jelenleg ellenzékben lévő pártok kerülnek kormányra, akkor Márki-Zay Péter vezetésével egy jóléti országot teremtenek.

 
Szabó Tímea  Fotó: Facebook
 

Szabó Tímea, a Párbeszéd társelnöke a Klubrádiónak azt mondta, a jelenlegi minimálnyugdíj 28500 forint. Ennyi pénzt Rogán, és Orbán is elköltenek egy este vacsorára. Másoknak ebből kéne megélnie, ezért elkerülhetetlennek tartja, hogy ezt a szintet két és félszeresére emelje az ellenzék, ha kormányra kerül.

Hozzáttette, nem azt kell mérlegelni, hogy összeomlik a gazdaság, egy ilyen emeléssel. "Már rég összeomlott a magyar gazdaság, hiszen százezrével vándorolnak el a munkaképes fiatalok, így nem marad olyan, aki fizesse a nyugdíjakat." A jelenlegi, a Fidesz által bevezetett rendszer szerint ugyanis az aktív dolgozók által befizetett járulékokból származtatják a nyugdíjra jogosultak illetményét.

Eközben Orbán vállalhatatlan politikája miatt az Európai Unió 16 ezer milliárd forintot tart vissza. Közben több ezer milliárd forint folyik el az államháztartásból stadionok építésére, és más korrupciógyanús ügyletekre.

A műsort a fenti lejátszóra kattintva hallgathatják meg.

Reggeli gyors/interjú Szabó Tímeával
2022.02.23., szerda 7:41
Riport: Para-Kovács Imre