„Klubrádió
Reggeli gyors

Reggeli ajánló – október 20.

20/10/2023 05:50

| Szerző: Klubrádió

Többek között szó volt arról, hogy lélektani fordulópont-e a gázai kórház bombázása és, hogy milyen eseményt tartanak az oktatási szervezetek a Fővárossal karöltve október 23-án. Beszélgettünk Azahriahról és a demenciáról is, 9 után pedig Tuza-Ritter Bernadett, filmrendező volt a vendégünk a Reggeli személyben.

2023. október 20. Reggeli gyors (2023. október 20., péntek 06:00)
134:36
00:00
Műsorvezetők: Panxnotded Miklós, Selmeci János, Herskovits Eszter, Dési János, Szénási Sándor, Para-Kovács Imre Szerkesztők: Selmeci János, Korpás Krisztina, Bencsik Gyula, Herskovits Eszter
Témáink és vendégeink a pénteki Reggeli gyorsban:

Bár bizonytalan, hogyan érte a találat a gázai kórházat, az esemény lélektani és politikai fordulópontot jelenthet, szűkítheti Izrael mozgásterét – Szalai Máté külpolitikai szakértőt, a Velencei Ca' Foscari Egyetem kutatóját kérdeztük.

Az Izrael és a Hamász közötti háborúról, a Libanon felől érkező támadásról és a nemzetközi kontextusról beszélgettünk Székely Róberttel, az Izraelinfo munkatársával is.

A Fővárosi Önkormányzat egy sor oktatási civil és szakszervezettel közösen tart eseményt október 23-án „Szabadság! Érted.” címmel – az egyik fellépő, Szalai Anna énekes, dalszerző mondta el a részleteket.

Nyíregyházán egy szegregátumból egy másikba telepítettek romákat az esélyegyenlőség javítása címén, az EB visszavonta a támogatást – vendégünk volt Glonczi László, a Hátrányos Helyzetű Családok Országos Egyesületének elnöke.

A demenciával foglalkozó konferenciát tartanak a CEU rendezvénysorozatában – a sokakat érintő betegségről Czigler István professzor emeritust, pszichológust, a Természettudományos Kutatóközpont munkatársát kérdeztük.

Lázban tartja az országot Azahriah sikere. Generációváltás zajlik? Átalakul a könnyűzenei iparág? Ezekről faggattuk Lobenwein Norbert fesztiválszervezőt, kulturális szervezőt.

2023. október 20. Reggeli gyors/Reggeli személy (2023. október 20., péntek 09:00): Tuza-Ritter Bernadett
46:46
00:00
Műsorvezetők: Panxnotded Miklós, Dési János, Szénási Sándor, Para-Kovács Imre Szerkesztők: Jávor Dénes Marcell, Selmeci János, Korpás Krisztina, Bencsik Gyula, Herskovits Eszter
9 után a Reggeli személlyel Tuza-Ritter Bernadett filmrendező érkezett.

 
Tuza-Ritter Bernadett
 
Forrás: Facebook