„Klubrádió
A lényeg

Putyin felhívta Netanjahut

17/10/2023 07:14

| Szerző: Klubrádió

Az orsz elnök tudatta az izraeli miniszterelnökkel, hogy elítél minden olyan akciót, amelynek áldozatai civilek, köztük nők és gyermekek. Közölte azt is, hogy Oroszország kész előmozdítani a konfliktus diplomáciai rendezését.

A palesztin-izraeli konfliktus kiéleződéséről tárgyalt telefonon Vlagyimir Putyin orosz elnök Benjámin Netanjahu izraeli kormányfővel – közölte hétfő éjjel a Kreml sajtószolgálata.

A moszkvai tájékoztatás szerint a megbeszélés középpontjában a palesztin-izraeli konfliktus „hirtelen eszkalálódása miatt kialakult válsághelyzet állt” – közölte az MTI. Putyin őszinte részvétét fejezte ki az életüket vesztett izraeliek családtagjainak és hozzátartozóinak, egyúttal hangsúlyozta, hogy határozottan elutasít és elítél minden olyan akciót, amelynek áldozatai civilek, köztük nők és gyermekek.

Putyin tájékoztatta az izraeli miniszterelnököt a palesztin, egyiptomi, iráni és szíriai vezetővel hétfőn előzőleg lefolytatott telefonos megbeszéléseinek legfontosabb elemeiről, valamint közölte, hogy Oroszország kész előmozdítani a konfliktus diplomáciai rendezését.