„Támogassa
A lényeg

A pártok közül csak csak a Mi Hazánk rendez utcai megemlékezést október 23-án

18/10/2023 07:44

| Szerző: Klubrádió

Idén ismét kampányra készülődnek a pártok, 2024. június 9-én egy napon lesz az EP- és önkormányzati választás. A pártpolitikai rendezvények műfaja azonban úgy tűnik, kiment a divatból – írja a Telex.

Az idei október 23-án nem lesz Békemenet, a Putyinnal egy asztalhoz ülő Orbán Viktor a sajtó kizárásával tart beszédet Veszprémben. A pártok közül csak a Mi Hazánk szervez utcai rendezvényt: a Corvin közben ágyútűzzel emlékezik az 1956-os forradalomra.

A fővárosban ezen kívül egy nagyobb utcai megmozdulás várható október 23-án, ami viszont nem pártokhoz kötődik. A Tanítanék Mozgalom, a Fővárosi Önkormányzat és több mint egy tucatnyi oktatási civil szervezet hirdetett tüntetést az Oktogonra.

 
Üzenet 1956-ból. Forrás:
Fortepan
 

A Demokratikus Koalíció vezetői a városligeti 56-os emlékműnél koszorúznak zárt körben. a Momentum elnöke, Gelencsér Ferenc videóban fogja megosztani aktuális gondolatait, Havasi Gábor, a Momentum budafok-tétényi polgármesterjelöltje fáklyást felvonulást szervez az ‘56-os hősök emlékére a XXII. kerületben,

Az LMP társelnökei, Schmuck Erzsébet és Ungár Péter a Facebook-oldalon üzennek majd.

Hagyományainkhoz híven az MSZP október 22-én Kaposváron emlékezik meg '56-ról, a Párbeszéd–Zöldek Karácsony Gergellyel ünnepel: a  civil és szakszervezetekkel közös eseményen vesz részt Budepesten – derült ki a lap körkérédése nyomán.