„Támogassa
A lényeg

Miért kell minden zsetont rátenni a republikánusokra? – kérdezte Ungár Orbántól

25/09/2023 16:18

| Szerző: Klubrádió

Hétfő délután indult a parlament őszi ülésszaka, az első nap szokás szerint Orbán Viktor napirend előtti felszólalásával indult.  Felszólalására mind a kilenc frakció reagálhatott.

Hiányolja a nemzeti konszenzust geopolitikai kérdésekben Ungár Péter, az LMP frakcióvezetője, hozzátéve, szerinte ebben a "radikális ellenzék" és a kormány sem érdekelt.

A képviselő úgy véli, Magyarországnak az az érdeke, hogy Oroszország elveszítse a háborút (ha nem is katasztrofálisan), hogy ne érkezzen meg a magyar határra az orosz birodalom. A német hegemóniával valóban szembe kell szállni, azonban véleménye szerint a kormánynak a német cégek adófizetési kérdései terén kellene fellépnie a kormánynak.

Ungár arról is beszélt, pártja támogatja az ukrán gabona behozatalának tilalmát. Hozzátette, Orbánnak van felelőssége abban, hogy a térség országaival megromlott a viszonyunk.

A NATO-csatlakozás fontos lenne, nem lehet azért akadályozni, mert a kormánynak nem tetszik egy film a svéd tévében – fogalmazott Ungár. Milyen előnye származott Magyarországnak abból, hogy az utolsó pillanatig akadályoztunk Finnország csatlakozását? – kérdezte Orbántól.

Az amerikai politikával kapcsolatban Ungár Péter azt a kérdést tette fel Orbánnak, hogy "miért kell minden zsetont rátenni a republikánusokra?"

(Via 444)