„Klubrádió
Hetes Stúdió

Radikális átalakítás készül az egészségügyben?

12/06/2021 13:25

| Szerző: Klubrádió/szg

Milyen a magyar médiahelyzet regionális összehasonlításban, reform-e az egészségügyben, ami annak látszik, sok ápoló hagyja-e el a pályát, és mit lehet tenni a magyar jogállamiság ügyében? – ezek voltak a Hetes Stúdió e heti kérdései.

2021. június 12. Hetes Stúdió (2021. június 12., szombat 15:00)
101:49
00:00
Műsorvezetők: Hardy Mihály, Dési János, Szénási Sándor, Neuman Gábor Szerkesztők: Bálint Judit, Bálint Judit, Herskovits Eszter

A mai Hetes stúdióban szó lesz arról a négy országban végzett kutatásról, amiben a szlovák, a cseh, a román és persze a magyar médiapolitikát hasonlították össze – Polyák Gábor médiajogászt kérdeztük, hogyan szerepeltünk – vagy épp leszerepeltünk-e.

Megújult az M1 hírcsatorna arculata
 
 Az M1 Híradó bemondója a vizuális megjelenésében megváltozott stúdióban a közmédia Kunigunda úti gyártóbázisán 2020. március 15-én. Fotó: MTI/Illyés Tibor
 
 

És megint egészségügy, miután napok óta áll a bál egy olyan kiszivárgott tervezet miatt, ami radikálisan átvariálná az ellátásokat. Maga Orbán Viktor próbálta kimagyarázni, hogy nem is reform a reformnak látszó változtatás – de Kökény Mihály volt egészségügyi miniszterrel utánajártunk, hogy akkor mégis mi.

Az Egészséges Budapest Programban megújul a III. kerületi Sz
 
A III. kerületi Csobánka téri Szent Margit Rendelőintézet egyik várója a felújítás előtt 2018. július 16-án. Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt
 
 

Hallhattak interjút azzal az európai uniós képviselővel, aki Judith Sargentini utódjaként jelenleg a magyar jogállamiság helyzetét vizsgálja és azzal is foglalkoztunk, hogy mi lesz most, hogy többé nincs kötöttség a veszélyhelyzet miatt, újra felmondhatnak az ápolók és a rendőrök – és állítólag sokan közülük sajnos meg is lépik.

A műsor második órájában Rózsa Péterrel, Horváth Gáborral és Bolgár Györggyel beszélte meg a hét legfontosabb eseményeit a műsorvezető, Gergely Zsófia.