„Klubrádió
Ötös - Gálvölgyi Jánossal

Presser klip, tévésorozat, mozifilm – Kékesi Gábor az Ötösben

21/01/2023 10:00

| Szerző: Timár Ágnes/Klubrádió

A pénteki Ötösben Gálvölgyi János vendége Kékesi Gábor színművész volt; 11 órától Bóta Gábor színházkritikai rovatát hallhatták, valamint Ámon Heni gasztroblogger ajánlott különleges recepteket.

2023. január 20. Ötös - Gálvölgyi Jánossal (2023. január 20., péntek 10:05)
89:20
00:00
Műsorvezetők: Gálvölgyi János Szerkesztők: Timár Ágnes

Van élet a sorozat után, mondta vendégünk, de nagyon jól érezte magát a Keresztanyu című sorozatban, tette hozzá. Szerette a stábot és a szerepet is. Amíg azt forgatta, nem tudta folytatni a színpadi munkáit, mivel akkor vidéken játszott.  

Egy másik sorozatból, a 200 első randiból is sokan ismerik a színészt. Ott rádiós műsorvezetőt alakított, amit érdekes munkának tart, és úgy érzi, talán jó lenne benne, mert szeret kérdezni, de nem vágna csak úgy bele, mert tudja, hogy ez egy szakma, amit meg kell tanulni.

A Színművészeti Főiskolára nem vették fel Kékesi Gábort annak idején. Ahogy a műsorban fogalmazott, későn érő típus volt mindig is, mind lelkileg, mind testileg, és még alkalmatlannak tartották, ezért a Nemzeti Stúdióba jelentkezett, ahova felvették. Úgy érzi, bár nem adott olyan „papírt”, mint a főiskola, de a tanulás szempontjából tudja, hogy sokat profitált.

Hamar a főváros lett a székhelye Kékesi Gábornak, és ritkán játszott már vidéken.

A műsorban arról is szó esett, hogy korántsem művész körökből érkezett a szakmába. Az egész családja lényegében repülős. Az apukája sportrepülő pilóta akart lenni, eredetileg fényező volt, és a műhelyét a Hármashatárhegyi repülőtéren rendezte be, így Gábornak és az öccsének akkor az a fő játszóterévé vált. majd mindannyiukat „megfertőzte” a repülési szenvedélye. Az egyik öccséből vitorlázó repülő lett, a másik öccse sportrepülő pilóta. Kékesi Gábor pedig légi utaskísérőként kezdett dolgozni, mielőtt színész lett. Még a Malévnál kezdett, tette hozzá.

Remélte akkor, hogy a családi kapcsolatai révén felveszik különösebb kritériumok nélkül, de nem így lett. El kellett végeznie természetesen a képzést, de az nagy előnyt jelentett a számára, hogy kéttannyelvű gimnáziumba járt, így megvolt a német és angol nyelvtudása.

Nem akart végleg a Malévnál maradni. Elhatározta, hogy háromszor megpróbálja a Színművészeti Főiskolára a felvételit, és addig marad, amíg reményei szerint nem jár sikerrel. Háromszor meg is próbálta, de hasztalan, majd Kaposvárra jelentkezett képzésre, ahonnan szintén elutasították, valamint az Újszínházba sem sikerült bejutnia. 

Pedig Kékesi Gábort már gyerekkorában beszippantotta a színművészet iránti szerelem. Egy óvodai „castingon” bekerült Presser Gábor egyik klipjébe, és ez elindította a gyerekszínész karrierjét.

A sok felnőttkori kudarc után kapta azt az hírt, hogy osztályt indít a Nemzeti Stúdiója. Felvették, és azzal tudott visszakerülni a színpadra.

Ma már a legtöbben napi és heti sorozatokból, filmekből ismerik. Persze sokan miatta váltanak jegyet több musicalre, amelyekben játszik, különböző színházakban.

 
Gálvölgyi János és Kékesi Gábor
Fotó: Klubrádió
 

A műsort a fenti lejátszóra kattintva hallgathatják meg.

Ötös - Gálvölgyi Jánossal
2023.01.20., péntek 10:00
Szerkesztő: Timár Ágnes