„Klubrádió
Ötös - Gálvölgyi Jánossal

Ünnepváró – Munkatársak az Ötösben

24/12/2022 10:41

| Szerző: Timár Ágnes/Klubrádió

A pénteki Ötösben, amely a Háztáji alcímet kapta, Gálvölgyi János rendhagyó módon Bóta Gábort, Rózsa Pétert és Timár Ágnest látta vendégül. Ámon Heni gasztroblogger pedig nem csak recepteket ajánlott, hanem saját karácsonyáról is mesélt.

Bóta Gábor ezen a héten nem színházi előadásokról mondott kritikát, hanem saját gyerekkori karácsonyi élményeit elevenítette fel. Elmondta, hogy minden 24-én Bábszínházba vitték délután, és sokáig ragaszkodott hozzá a család, hogy plafonig érő fájuk legyen.

Mesélt a régi karácsonyi és szilveszteri előadásokról, valamint az operett műfajról, amely pont az ő fiatalsága idején rendszerellenesnek számított.

Beszélgettek arról is, hogy Bóta Gábor étteremkritikusi karrierje hogyan indult.

Gálvölgyi János és Bóta Gábor
 
Gálvölgyi János és Bóta Gábor
Klubrádió
 

A folytatásban Rózsa Péter mesélte el, hogy ők a családjával hanukát tartanak. Kiemelte, hogy, mint sok magyar zsidó családnál, náluk is a rendszerváltás előtt afféle elhallgatott dolog volt a származás, még egymás között is.

Mára viszont fontos része az életüknek a hagyományőrzés.

Természetesen sorra került a politika is a beszélgetésben, amiért ugyan elnézést kért Rózsa Péter, hogy az ünnepekhez közeledve szóba hozta a közéletet, de úgy érzi, a jelenlegi helyzet már annyira siralmas, hogy az kabaré. Hozzátette, ő örök optimistaként várja, hogy hamarosan jobb lesz.

Gálvölgyi János és Rózsa Péter
 
Gálvölgyi János és Rózsa Péter
Klubrádió
 

11 óra után a műsor szerkesztőjével, Timár Ágnessel beszélgetett Gálvölgyi János. Ahogy korábbi vendégeivel, úgy vele is megbeszélték a karácsonyi szokásokat. Timár Ágnes elmondta, nálunk sosem csináltak nagy ügyet az ünnepekből, mert megtanulták, hogy az odafigyelés nem csak egy napra szól.

Mesélt továbbá ruhaipari tanulmányairól is, és hogy még ma is rengeteg nadrágját, kabátját maga készíti. Hozzátette ugyanakkor, hogy valójában mindig írni akart – amit a rádióban hallható hangjátékaival jelenleg ki is élhet –, ezért az érettségi után kommunikáció szakra ment, és ott szerzett diplomát, valamint egy ajánlatot, hogy legyen gyakornok az akkor indult Klubrádióban.

Ámon Heni
 
Ámon Heni
 

A műsor zárásaként Ámon Heni arra adott tippeket, miként hasznosítsuk újra azokat az ételeket, amelyeket a karácsony, vagy hanuka első napjaira készítünk. Továbbá elmesélte, hogy fogadott fiával, hogyan töltik az ünnepeket, és még arra is kitértek a műsorvezetővel, hogy milyen volt a karácsony gyerekkorában.

Ötös – Gálvölgyi Jánossal
2022. december 23. péntek 10:00
Szerkesztő: Timár Ágnes