„Klubrádió
Ötös - Gálvölgyi Jánossal

"Senki ne bántson senkit" – Radnay Csilla az Ötösben

10/12/2022 09:01

| Szerző: Timár Ágnes/Klubrádió

A pénteki Ötösben Gálvölgyi János vendége Radnay Csilla színművész volt; 11 órától Bóta Gábor színházkritikai rovatát hallhatták, valamint Ámon Heni gasztroblogger jelentkezett be Bécsből, és ajánlott különleges recepteket.

2022. december 09. Ötös - Gálvölgyi Jánossal (2022. december 09., péntek 10:05)
89:00
00:00
Műsorvezetők: Gálvölgyi János Szerkesztők: Timár Ágnes

Radnay Csillát sokan filmekből, sorozatból és színházi előadásokból ismerik. A zenés előadások kedvelői pedig még azt is tudják, hogy csodálatosan énekel. Az interjúban a színművész elmondta, az egyetemen zenés színész szakra járt.

A zene mindig közel állt Radnay Csillához, már gyerekkorában zongorázott. Hozzátette, a színház szeretete később érkezett, de ez nem gátolta meg abban, hogy már első próbálkozásra bekerüljön a Színművészeti Egyetemre.

A diploma után több helyre hívták, többek között Pintér Béla is, hogy csatlakozzon a társulatához, de ők, az egyetemi osztályukkal együtt akartak maradni, és megalakították a Hoppart Társulatot. A nagy idealizmusba belerondított az élet, és kiderült, hogy a megélhetését nem biztosítja kizárólag ez a munka, bármennyire is elhivatottak voltak, foglalta össze Radnay Csilla. Szabadúszóként kezdett több színházban dolgozni, mígnem leszerződött az akkor Alföldi Róbert vezette Nemzeti Színházhoz.

Radnay Csilla a vezetőségváltás után azt az ajánlatot kapta, hogy maradhat, csak szerepet nem fog kapni. Egyértelmű volt számára, hogy tovább kell állnia. Ekkor került Székesfehérvárra. Az új színház és az új feladatok hamar ellustuláshoz vezettek, emelte ki Radnay Csilla. Úgy fogalmazott, hamisnak kezdte érezni a hangját az ott töltött harmadik évre.

Újabb szabadúszásra szánta rá magát. Némi mozgóképes munka is megjelent az életében, bár nem túl sok, hangsúlyozta. A Nyitva című filmen kívül napi sorozatban is szerepelt. Elmondta, ma már több castingra megy, mint régen, de ezeken a próbafelvételeken sosem érzi komfortosan magát. Jelenleg a Vígszínház társulatának tagja.

A szabadidejét a férjével vidéki házukban töltik kutyájukkal, és jelenlegi vágya, hogy elvégezzen egy gombaszakértői tanfolyamot. Nagyon feltölti a nomád élet, ami teljesen idegen a mindennapjaitól és a munkájától. Radnay Csilla hangsúlyozta a természetközeli létben azt tanulta meg, hogy senki ne bántson senkit.

 
 Gálvölgyi János és Radnay Csilla az Ötösben
Fotó: Timár Ágnes
 

A teljes adást a fenti lejátszóra kattintva hallgathatja meg.

Ötös
2022. december 09., péntek 10:05
Riporter: Gálvölgyi János