„Klubrádió
Esti gyors

Pikóék a sajtóból tudták meg a nyomozás leállítását

3/10/2019 19:46

| Szerző: Klubrádió

A helyi választási iroda őket nem, csak a Magyar Nemzetet értesítette arról, hogy megszüntették az ellenük indított nyomozást – mondta Udvarhelyi Tessza, Pikó András volt klubrádiós műsorvezető, jelenlegi VIII. kerületi ellenzéki polgármesterjelölt kampányfőnöke.

2019. október 03. Esti gyors / részlet, Udvarhelyi Tessza (19.10.03.)
04:53
00:00

Udvarhelyi Tesszát, Pikó András kampányfőnökét arról kérdeztük, mikor tudták meg, hogy a Magyar Nemzet-cikk után villámgyorsan elrendelt nyomozás befejeződött. Elmondta: ők is csak a sajtóban olvastak erről csütörtök délután, nem kaptak értesítést. A jogászuk próbált érdeklődni a helyi választási irodánál, de nem igazán akartak vele szóba állni, ellenben a Magyar Nemzethez eljuttatták az információt.

A kormánylap egyébként azt írta, hogy a választási irodának jogvitája van a rendőrséggel – szerinte ez nonszensz, megszüntettek a rendőrség a nyomozást, mert semmilyen bűncselekményre utaló jelet nem találtak.

Őt és Erőss Gábor képviselőjelöltjüket hallgatták meg (mint utóbb kiderült, tanúként) körülbelül egy hónapja, nagyon sok kérdést tettek fel neki több órán keresztül, sokszor ismétlődően. A rendőrök lefoglaltak laptopokat is, amelyeket azóta visszakaptak.

Udvarhelyi Tessza hangsúlyozta: a nyomozás elindítása politikai motivációjú volt, ezt azért gondolja, mert nagyon gyors és megfélemlítő módon ment végbe az egész, szerinte azzal a céllal, hogy őket eltántorítsák. Nyilván a rendőrök megpróbáltak szakmai munkát végezni, „amennyire ezt ma Magyarországon lehetséges”.

Műsorvezetőnk felvetette: talán a lezárásnak is volt politikai motivációja, érezték, hogy vissza kell venni, mert Pikó Andrásból mártírt csinálnak? Udvarhelyi Tessza nagyon reméli, hogy Pikóból nem mártír, hanem polgármester lesz, és főleg azért, mert rendkívül sokat dolgoznak.

A helyi választási iroda szeptember elején választás rendje elleni bűncselekmény és személyes adattal visszaélés elkövetésének gyanúja miatt tett feljelentést.

Facebook

Mivel az eljárásban sem feljelentőként, sem gyanúsítottként nem vagyunk érintettek, ezért mi magunk is a nyilvánosságból értesültünk róla, hogy a rendőrség megszüntette a nyomozást a Magyar Nemzetben nyilvánosságra hozott fotó ügyében. A mai napon bebizonyosodott, amit mi mindig is tudtunk, hogy a mi Józsefvárosért dolgozó szövetségünk az elmúlt hónapban igazat mondott, a Fidesz pedig tudatosan és szándékosan megtévesztette saját választóit.

Az interjút a fenti lejátszóra kattintva hallgathatják meg! Címlapi kép: Pikó András hivatalos oldala/Facebook

Esti gyors
2019. október 3., csütörtök 18.35
Műsorvezető: Gergely Zsófia