„Klubrádió
Reggeli gyors

Pikó: A rágalomhadjáratnak nincs vége

18/09/2019 12:16

| Szerző: Klubrádió

Bár a Fővárosi Választási Bizottság lényegében nekik adott igazat, Pikó András, a Klubrádió volt műsorvezetője, ellenzéki polgármesterjelölt úgy látja: ez a döntés érdemben nem változtat azon, ami velük történik.

2019. szeptember 18. Reggeli gyors / részlet, Pikó András (19.09.18.)
07:32
00:00

Pikó András, a VIII. kerület civil, ellenzéki pártok által is támogatott jelöltje azt mondta: kicsit lehet, hogy csalódást okoz, mert a tegnapi döntés érdemben nem érinti azt, ami velük történik, a rágalomhadjáratot. Közölte: a fellebbezésre hivatott fórum, a Fővárosi Választási Bizottság kimondta, hogy a helyi választási iroda nem indíthatott volna eljárást két, sejtetésekre alapozó cikk miatt, ez ehhez nem elegendő. A helyi erők elítélték őket a folyamatban lévő nyomozás közben, és ezt nem tehették meg – mondta az ellenzéki jelölt –, erről szól a döntés. Ettől függetlenül megy a rendőrségi nyomozás, benne vannak ebben a folyamatban.

Beszélt arról is, hogy a kampány most a kopogtatás szakaszánál tart, házról házra járnak és jó élményeik vannak. Megpróbálják meggyőzni azt, aki nem elégedett a jelenlegi, fideszes vezetéssel, de nem bízik a változásban. Ha győz, akkor a többi között negyedévente lakossági fórumokat szeretne tartani, minden döntést, jogszabály-tervezetet, közbeszerzést átláthatóvá tennének, és „digitális városházát”, ahol véleményezhetnek, petíciókat is elindíthatnak az önkormányzat honlapján.

Pikó András Facebook-oldalán azt írta: múlt szerdán Kocsis Máté volt kerületi polgármester, a Fidesz frakcióvezetője kifogással fordult a VIII. kerületi Helyi Választási Bizottsághoz, azt kérve, hogy a testület állapítsa meg, megsértették a választási alapelveket. A hvb nemcsak elfogadta a fideszes kifogást, hanem az ajánlóívek jogosulatlan feldolgozása miatt marasztalta el őket. Ahogy a Reggeli gyorsban is elmondta, a Fővárosi Választási Bizottság elutasította Kocsis Mátéék kifogását.

A beszélgetést a fenti lejátszóra kattintva hallgathatják meg. (Címlapi kép: Pikó András/Facebook)

Reggeli gyors
2019. szeptember 18., szerda 07.40
Műsorvezető: Para-Kovács Imre