„Klubrádió
Esti gyors

Pikóék mellett tüntetett az ellenzék

13/09/2019 21:44

| Szerző: Klubrádió

Pikó András (a Klubrádió volt műsorvezetője) ellenzéki polgármesterjelölt támogatói tüntettek Budapesten a józsefvárosi Práter utcán a Pál utcai fiúk szobrainál péntek este, tiltakozva a rendőrség szerda esti akciója ellen, hogy házkutatást tartottak a jelölt kampányközpontjában.

2019. szeptember 13. Esti gyors / részlet, riport a Pikóék melletti tüntetésről (19.09.13.)
04:23
00:00

Pikó András mellett tüntetett az ellenzék a Pál utcai fiúk szobránál. A vád tiltott adatgyűjtés, bizonyíték nincs, de szerda este hosszú házkutatás, kihallgatások voltak, a kampányfőnök, Udvarhelyi Tessza és egy aktivista laptopját lefoglalták.

Kollégáink szerint körülbelül ezren vehettek részt a tüntetésen (amely két napja kezdett el szerveződni). A tüntetést Pikó András nyitotta meg, megköszönte a támogató üzeneteket, szerinte szembe kell nézni a helyi kiskirályok hatalmaskodásával, mert a választók többet érdemelnek. Azt mondta: a Fidesz egyértelműen az orosz módszert követi. A kormánypártot gyávának és gyengének nevezte, mert „érzik, hogy a napjaik meg vannak számlálva”. A választások után mindenről lerántják a leplet - tette hozzá.

Felszólalt mások mellett az MSZP-s Kunhalmi Ágnes, aki nagy tapsot kapott, amikor arról beszélt, hogy a Fidesz Kubatov-listája nélkül meg se tudna különböztetni egy választópolgárt egy villanyoszloptól. Tíz év után most van először igazi esélye az ellenzéknek - mondta. Beszédet mondott a DK-s Gy. Németh Erzsébet, a momentumos Donáth Anna és Karácsony Gergely főpolgármester-jelölt is. Többen hangsúlyozták, hogy ha egyvalakit támadás ér, az egész ellenzék kiáll mellette.

Kollégánk, Kemény Dániel beszélt a demonstráció előtt Pikó Andrással, aki közölte: ilyen dinamikával folytatják a kampányt, nem vesznek vissza, de számít további támadásokra.

A riportot a fenti lejátszóra kattintva hallgathatják meg. Fotó: MTI/Balogh Zoltán

Esti gyors
2019. szeptember 13., péntek 18:30
Műsorvezető: Herskovits Eszter