„Köszönjük,
Megbeszéljük...

Fideszes tégla Pikó kampánycsapatában

10/09/2019 21:59

| Szerző: Klubrádió

A kormányoldalnak dolgozó személyt találtak a józsefvárosi ellenzéki aktivistacsapatban – mondta Pikó András a Fidesz legyőzésére összeállt ellenzék polgármesterjelöltje.

2019. szeptember 10. Megbeszéljük-részlet/Interjú Pikó Andrással (19.09.10.)
19:46
00:00

Fideszes beépített embert talált a kampánycsapatában – mondta Pikó András az ellenzék józsefvárosi közös polgármesterjelöltje, a Klubrádió volt riportere a Megbeszéljük című műsorban.

Az októberi önkormányzati választáson induló jelölt beszámolója szerint miután kiszivárgott az egyik posztja, amelyet az aktivisták számára fenntartott zárt facebookos oldalra tett ki, már tudták a csapatban, hogy a kormánypártnak dolgozó ember is van köztük.

 
Pikó András
 

Pikó szerint ezt megerősítette, hogy a Fideszhez került az a szintén a támogatói csoport számára közölt kép is, amelyen a segítők épp a beérkezett ajánlóíveket ellenőrzik, hogy biztosan megfeleljenek az előírásoknak. A Fidesz ezen fotó alapján – amelyen egy szobában emberek számítógépen írnak – próbálta teljesen alaptalanul rájuk húzni a nyilvánosságban, hogy a választók személyes adataiból titkos adatbázist építenek.

Az ellenzéki jelölt a műsorban megismételte, a részükről semmiféle csalás nem történt, ellenben a Fideszről egyértelműen tudható, hogy szavazatokat vásárol, óvónőket kényszerít kormánypárti ajánlóívek aláírására, a kerületi lapot a saját propagandakiadványaként használja, valamint visszaél a megszerzett adatokkal – lásd Kubatov-listák.

Pikó András arról is beszélt, – amint arra számítottak – annak ellenére, hogy az ellenzéki aktivisták ellenőrizték az ajánlóíveket, a választási bizottság így is sok esetben állapított meg formai hibákat, ezért sok ajánlást veszítettek. Nem úgy a VIII. kerületben hirtelen feltűnt, az ellenzéki szavazatok megosztására alkalmas jelöltek, akiknél a bizottság semmilyen problémát sem talált.

A politikus szerint a Fidesz nem csak gyenge Józsefvárosban, de gyáva is, mert nem állnak ki vitatkozni vele, és olyan plakátokat raknak ki, amelyen nincsenek kormánypárti logók.

Pikó hozzátette, már nem csak az világos, hogy beépült közéjük egy fideszes, hanem azt is tudják, hogy ki ő. És azt is, hogy pontosan mely józsefvárosi fideszes politikusok, csókosok és háttéremberek mennyi pénzhez jutottak politikai jellegű megbízásokkal – a polgármesterjelölt szerint az elmúlt öt év alatt félmilliárd forint került ezekhez az emberekhez. Hozzátette, a korrupt rendszer olajázásra költött közpénzekről szóló információk nyilvánosságra hozása nagyon érzékenyen érinti a Fideszt Józsefvárosban, ezért nem csoda, hogy a kormánypárt megpróbál visszacsapni.

Az interjút a fenti lejátszóra kattintva hallgathatja meg!

Megbeszéljük/Interjú Pikó Andrással
2019. szeptember 10., kedd 17.35
riporter: Bolgár György