„Klubrádió
Megbeszéljük...

Nem érik önt támadások volt élettársa miatt? – Interjú Tüttő Katával

2/09/2019 18:30

| Szerző: Klubrádió

Volt élettársa, Leisztinger Tamás vállalkozó belvárosi ingatlanügye is előkerült közvetve a Tüttő Kata, V. kerületi ellenzéki polgármester-jelölttel készített interjúban, valamint az is, miért állt le az ellenzék a fideszes vezetésű városrészben a korrupciógyanús ingatlanügyek firtatásával.

2019. szeptember 02. Megbeszéljük-részlet/Interjú Tüttő Katával (19.09.02.)
17:58
00:00

Nem a rámenősségen múlik, hogy az utóbbi években az ellenzék nem tár fel újabb korrupciógyanús fideszes ingatlanügyeket a Belvárosban – mondta a Klubrádióban Tüttő Kata, V. kerületi közös ellenzéki polgármester-jelölt. A szocialista politkus szerint a jelenség oka az, hogy az ellenzék rájött, az egyetlen megoldás, ha a kormányoldallal szemben létrejön egy új többség, amely vadonatúj vagyonrendeletet alkot, és sokkal átláthatóbb vagyongazdálkodást folytat majd, nyílttá teszi a versenyt az ingatlanszektorban.

Tüttő Kata Bolgár György riporter kérdésére válaszolta ezt, miután a műsorvezető azt firtatta, mi lehet az oka annak, hogy mióta Juhász Péter, a néhai Együtt V. kerületi önkormányzati képviselője nem politizál, csend az V. kerületi ingatlanügyek körül, nem történtek újabb leleplezések.

Az MSZP-s politikus magyarázata során azt is hangsúlyozta, a korábban feltárt esetek egyikének sem lettek következményei, nem indultak nyomozások, a leleplezések nem akadályozták az önkormányzatot addigi gyakorlatának folytatásában.

Önkormányzat 2019 - Karácsony Gergely sajtótájékoztatója
 
 Karácsony Gergely közös ellenzéki főpolgármester-jelölt sajtótájékoztatót tart az ellenzéki kerületi polgármesterjelöltek társaságában a belvárosi Deák Ferenc téren 2019. augusztus 25-én. Mögötte Horváth Csaba, a XIV. kerület szocialista polgármesterjelöltje és Tüttő Kata, az V. kerület szocialista polgármesterjelöltje MTI/Máthé Zoltán
 

Arra a kérdésre, hogy nem támadják-e azzal, hogy Lesiztinger Tamás élettársa volt, Tüttő Kata nem adott közvetlen választ. A műsorvezetői kérdés össze volt kötve azzal a felvetéssel, hogy a polgármester-jelölt nem belvárosi lakos, ezért ellenfelei kritizálhatják. Tüttő Kata azt mondta, pont azért költözött el hosszú idő után Budára, mert azt látta, az élhetetlenné váló V. kerület alkalmatlan a családalapításra, például, mert kevés a zöld, rossz a levegő, most pedig épp ezen akar változtatni.

Eddig is érték támadások, és számít rá, hogy a jövőben is érik majd – tette hozzá. „Mindig az én munkámat tessék nézni, azt, amit én csináltam, azokat a döntéseket, amiket én hoztam. Azokért én vállalom a felelősséget, és azokkal szemben nem hiszem, hogy lehet kifogás” – fogalmazott.

A riporter kérdésében említett Leisztinger Tamás milliárdos vállalkozó, fociklub- és Népszava-tulajdonos, akit a korábbi évtizedben MSZP közeli üzletemberként tartottak számon, nemrég azonban egy V. kerületi ingatlanüggyel került be a sajtóba. A Magyar Narancs április cikke szerint egy Leisztingerhez köthető cég úgy jutott rendkívül kedvezményesen egy Belgrád rakparti ingatlanhoz, hogy az ügyletben Rogán Antal volt fideszes polgármester – jelenlegi propagandaminiszter – bizalmasához kapcsolható társaság volt a partnere.

A Tüttő Katával készített interjúban a politikus a neki címzett esetleges támadásoknál hosszabban beszélt polgármester-jelölti terveiről. Fő célkitűzései közé tartozik, hogy térkövek helyett lugasokkal, függőleges kertekkel tegye kellemesebb hellyé az V. kerületet, valamint a lakosság számára energiatakarékossági támogatásokat tervez bevezetni lakások szigetelésére, fűtéskorszerűsítésére. A lakhatási válság kezelésével is sok dolguk lesz – mondta. Szerinte megdöbbentő, hogy úgy van tele üres lakásokkal a budapesti belváros, hogy közben nincs megfizethető albérlet a bölcsődei gondozónőknek, a rendelőkben dolgozó nővéreknek, a pedagógusoknak, a fiataloknak, köztük az egyetemistáknak.

A teljes beszélgetést a fenti lejátszóra kattintva hallgathatja meg!

Megbeszéljük/Interjú Tüttő Katával
2019. szeptember 02., hétfő 16.45
riporter: Bolgár György