„Klubrádió
Esti gyors

Krumplit osztana 200 milliós házak előtt a Kutyapárt

31/08/2019 18:00

| Szerző: Klubrádió

Biztos, hogy nagyon finom krumpli lesz, és talán még sót is adnak mellé a XII. kerületben, ahol ő indul – mondta Kovács Gergely, a Magyar Kétfarkú Kutya Párt elnöke, aki arról is beszélt, hogy hány helyen lesznek jelöltjeik Budapesten.

2019. augusztus 30. Esti gyors / részlet, Kovács Gergely, MKKP (19.08.30.)
04:06
00:00

A párt igazolta, hogy megteremtette törvényes gazdálkodásának feltételeit, így újra kaphat állami támogatást – közölte az Állami Számvevőszék. A közlemény szerint az ÁSZ a 2018-as országgyűlési választás kampánypénzeinek ellenőrzése után kezdeményezte a párt költségvetési támogatásának felfüggesztését, mivel az ellenőrzés során megállapította, hogy az MKKP a jelölő szervezetnek járó költségvetési támogatást nem szabályszerűen használta fel, a felhasználást számviteli bizonylatok ugyanis nem támasztották alá.

Nem volt bonyolult, amit kért tőlük az ÁSZ – kezdte Kovács Gergely –, csak a számviteli politikájukat, a számviteli rendet, a leltárszabályzatot, a pénzkezelési szabályzatot, a bizonylati rendet, valamint, az eszközök és források értékelési szabályzatát, „ezeket az ember öt perc alatt megcsinálja”. Hozzátette: egy picit igazuk is volt, mert le kellett volna adni tavaly nyáron öt nap alatt az összes számlát, és ők csak hat nap alatt tudták. Megjegyezte: különös, hogy a számlákat nem fogadták el, visszaküldték, és ezeket a más dolgokat kérték, és úgy tudja, a többi pártnál is ez történt, tehát „bárki megtehette volna, hogy ellopja a pénzt, mert az ÁSZ azt viszont nem ellenőrizte ezek szerint”.

Mire költi a párt a támogatást? Jól jön, mert a II., XII., a XIV. és a XV. kerületben indulnak az összes egyéni körzetben, ahol szerinte van is reális esélyük bejutni az önkormányzatba, mert 4 százalék körül értek el az EP-választáson májusban. „De ha marad belőle, akkor felhúzzuk a második emeletet a házamra” – tette hozzá Kovács Gergely. Komolyra fordítva: azért is jó a pénz, mert megpályáztatták az állami támogatásuk felét, és enélkül viszonylag nehéz lenne odaadni.

Ő a XII. kerületben indul, terveznek krumplit osztani a Béla király úton a 200 milliós házak előtt, biztos benne, hogy ezzel meg tudják szólítani az embereket. Jóféle krumpli lesz, talán sót is adnak mellé, de ezen még gondolkodnak. Nehéz abszurdabbnak lenni, mint a kormány – mondta.

Az interjút a fenti lejátszás ikonra kattintva hallgathatják meg. Címlapi kép: pxhere.com

Esti gyors
2019. augusztus 30., péntek 18:15
Műsorvezető: Herskovits Eszter