„Klubrádió
Reggeli gyors

Hazai pályán maradt alul a Kutyapárt a NER-rel szemben

19/03/2019 11:51

| Szerző: Klubrádió

Veszített az irónia terepén a Kutyapárt a kormánnyal szemben; arra nem gondoltak, hogy európai uniós forrásból tavat építsenek egy sziget köré – mondta Mészáros László János, a Magyar Kétfarkú Kutya Párt tagja. A volt felcsúti polgármester-jelölt a községben tervezett mesterséges szigetről beszélt a Klubrádióban.

2019. március 18. Reggeli gyors részlet/MKKP-interjú 2019. 03.18.
04:24
00:00
Felcsúton a szigetépítés kisebb nehézségbe ütközik, mert nincs tó, ezért azt tervezték, hogy a Balatonba építenek egyet a nyaralók fogadására – ahogy az öbölbeli olajállamok teszik a tengerükben – fogalmazott Mészáros László János hétfőn a Reggeli Gyorsban.

Nincs gyakorlatuk a mesterséges tavak létesítésében, arra nem is gondoltak, hogy azt is ők építsék uniós támogatásból, ezért természetes állóvízre akartak építkezni. (Az önkormányzat által megálmodott felcsúti tó záportározóra épül, annak pedig sajátossága, hogy nincs benne mindig víz, így néha száraz lábbal is meg lehet majd közelíteni a szigetet.)

Mészáros László János beszélt arról is, nagyon örülnek, hogy a kormány felkarolja a Kutyapárt programpontjait, hiszen nemcsak mesterséges sziget, hanem űrállomás is épül, igaz, nem Felcsúton, ahogy ők javasolták, hanem Gyulaházán.

A kormány minden olyan kezdeményezésüket átvette, amelyben az irónia megjelent – közölte.

Az Mfor.hu számolt be arról, hogy Mészáros László felcsúti polgármester hétfőn lakossági fórumon beszél a településen megjelenő fejlesztésekről, ezek között a település déli határánál lévő záportározóban egy kis mesterséges sziget is épül majd. A portál szerint a tározónál szabadidő eltöltésére alkalmas környezetet alakítanak ki, turisztikai szolgáltatások is megjelennek majd a Vál-völgyi kisvasút felcsúti megállójával szomszédos területen.

A beszélgetés hangfelvételét a cikk elején hallgathatja meg.

Reggeli gyors/interjú Mészáros László Jánossal, a Kutyapárt tagjával
2019. március 18. 7:40
riporter: Szénási Sándor