„Klubrádió
Reggeli gyors

Csalással vádolja Pikóékat a kormánymédia, reagált a kampányfőnök

9/09/2019 16:07

| Szerző: Klubrádió

Nagyon szomorúnak tartja, hogy ha a Fidesz meglát egy ilyen fotót, akkor rögtön csalásra gondol – mondta Pikó András (a Klubrádió korábbi műsorvezetője), VIII. kerületi polgármesterjelölt kampányfőnöke arra, hogy a kormánymédia szerint törvénytelenséget követtek el. 

2019. szeptember 09. Reggeli gyors / részlet, Udvarhelyi Tessza (19.09.09.)
05:24
00:00

A Magyar Nemzet szerint illegális adatbázisokat épít a budapesti ellenzék. A kormánylap egy kifotózott Facebook-posztra hivatkozva azt írta, hogy Pikó András (aki felbontotta szerződését a Klubrádióban, és ellenzéki pártok által támogatott közös civil polgármester-jelölt lett Józsefvárosban) kampányfőnöke törvénysértő tevékenységet örökített meg, sőt feltételezhető, hogy „csalással, törvénytelen eszközök igénybevételével készül az önkormányzati választásokra a fővárosi ellenzék”.

Udvarhelyi Tessza nyilatkozott nekünk a Reggeli gyorsban, és azt hangsúlyozta: senkinek az adatait nem kezelik a beleegyezése nélkül. Nagyon szomorúnak tartja, hogy ha a Fidesz meglát egy ilyen fotót, akkor rögtön csalásra gondol. Úgy fogalmazott: a Fidesz kampánystratégiája, hogy párhuzamos valóságot épít.

A kormánylap szerint egy aggódó munkatárs küldte el nekik a képet, Udvarhelyi szerint viszont egy Fidesz-troll lehet, aki valamelyik belső csoport tagja. Ők 14 jelölt aláírásgyűjtő íveit kezelik, egy se veszhet el, mert akkor büntetést kell fizetni. Megpróbálták összeszedni, kik vettek át íveket, kik hozták vissza azokat és melyeket kell még megkeresniük.

Nemcsak neki személyesen fontos az átláthatóság, hanem ez a kampány etikai alapvetése is, semmilyen jogszabályt és adatvédelmi előírást nem sértettek meg. Ami a képen látható, az tehát ártatlan tevékenység, amelynek célja, hogy ne vesszen el egyetlen aláírásgyűjtő ív sem - tette hozzá.

Egy DK-s önkormányzati képviselő is hozzászólt a poszthoz, azt írta: „Jaj, csak nehogy megosszátok!”. Udvarhelyi Tessza őt nem ismeri, nem járt soha köztük, így szerinte a Fidesz fejével gondolkodhatott.

A beszélgetést a fenti lejátszóra kattintva hallgathatják meg. Címlapi kép: Facebook

Reggeli gyors
2019. szeptember 09. 08.40
Műsorvezető: Szénási Sándor