„Klubrádió
Esti gyors

Lökdösték Tordai Bencét a Pikóék melletti tüntetésen

14/09/2019 09:05

| Szerző: Klubrádió

Tordai Bencét a Tarlós István-féle megafonos incidensről kérdeztük, amikor – a Pikó András és kampánycsapata melletti tüntetésen – egy vélhetően fideszes férfi elkezdte őt lökdösni. A Párbeszéd politikusa szerint egyébként Tarlósnak „elgurult a gyógyszere”.

2019. szeptember 13. Esti gyors / részlet, Tordai Bence (19.09.13.)
03:41
00:00
Ahogy korábban beszámoltunk róla, egyéb jelzők mellett szellemi fogyatékosnak, bolondnak, közismert őrültnek nevezte Tarlós István egy nyilvános eseményen az őt a főpolgármester-jelölti vitáról kérdezni akaró Tordai Bence párbeszédes parlamenti képviselőt. 

Tordai Bencét az Esti gyorsban értük el, és elmondta, erre nem számított. Nem is ő ment oda Tarlós Istvánhoz, a sajtótájékoztatójára ment csak el, hogy a végén feltegye a kérdését, ehhez képest a főpolgármester lépett oda hozzá és kezdett el az arcába ordítani megafonnal. Ilyet még nem élt meg a párbeszédes képviselő.

Mikor ezt elmondta az interjúban, a Pikó Andrásék melletti szimpátiatüntetésen részt vevő Tordai Bencét elkezdte inzultálni egy feltehetően Fidesz-szimpatizáns férfi, azt kiabálva neki, hogy „engem nem akarsz lökdösni, úgy mint Tarlóst?”. A képviselő Facebook-bejegyzésében azt írta, az illető lökdösni kezdte, végül megpróbálta megrúgni és megütni. (Tegyük hozzá, Tordai nem lökdöste Tarlóst az említett sajtótájékoztatón, a megafont akarta eltolni a főpolgármester arca elől, aki pedig az ellenzéki politikus kezét tolta odébb – a szerk.)

Tordai Bence ezután közelebb ment a tömeghez és lehetett folytatni az interjút. A Párbeszéd politikusa szerint bár nem akarja dicsérni, Tarlós István egyébként jobb, mint a „Rogán Antalok és Kocsis Máték”, de ők egy csapat, a városvezető a Fidesz helytartójaként működik. Úgy vélte: Tarlós idegességének az is lehet az oka, hogy szoros a verseny a közvélemény-kutatások szerint közte és Karácsony Gergely között.

Azt mondta: Tarlós háromszor tett utalást arra, hogy igazából meg akarná verni. Azt mondta, ha húsz évvel korábban találkoznak egy kocsmában, ez nem így végződött volna. Szerinte „elgurult a gyógyszere” a főpolgármesternek, és „ilyen instabil jelölttel kampányolni nem egy álom”.

Az interjút a fenti lejátszóra kattintva hallgathatja meg. Címlapi kép: Youtube/a Mérce videójából

Esti gyors
2019. szeptember 13., péntek 18:50
Műsorvezető: Herskovits Eszter