„Klubrádió
A lényeg

Kihúzták a gyufát Pikóék? Kihúzták az áramot!

22/09/2019 19:40

| Szerző: Klubrádió

A 8. kerületi Mátyás téren tartott kampányrendezvényt Pikó András, az ellenzék kerületi polgármesterjelöltje, de az áramot lekapcsolták.

A délután kezdődő zenés kampányrendezvényen ismert, józsefvárosi roma zenészek léptek fel, és szórakoztatták az összegyűlt közönséget. Ott volt a kerület ellenzéki jelöltjeként induló Balogh "Paci" Lajos, tradicionális roma folkot játszó zenekarával, fellépett a Black Gold Records csapata, és olyan, ismertebb nevek, mint az egykori Fekete Vonat-tag Báró és Merci B, majd amikor Pikó András lépett volna színpadra, a kerületőrség kihúzta az áramot.

A beszéd ennek ellenére, hangosítás nélkül is elhangzott - Pikó András polgármesterjelölt Facebook-oldalán élőben is megtekinthető.

Az este 7-ig meghirdetett rendezvény ennek ellenére is folytatódott, a következő fellépő Gino akusztikus gitáron a színpad köré gyülekező közönséggel közösen énekelt.

 
Gino
 

Az esemény szervezői elmondták, hogy egy hete bejelentették a zenés utcafórumot, bár erre a hivatalos kampányban nem is lett volna szükség elmondása alapján. A hangosításhoz az áramot a téren található ún. rendőrségi pontból kapták, de az áramellátás érthetetlen okból megszűnt. A szervezők azonnal értesítették a rendőrséget, akik a helyszínre érkezve kivizsgálták az esetet, de további intézkedést nem tartottak szükségesnek, így nem derült ki, hogy mi okozhatta a rejtélyes kimaradást.

A szervezők által telefonon felkeresett kerületi vezető azt állította, hogy nem tudta, van-e engedély az áramvételezésre, és ezért kapcsoltatta le az áramot, de arra nem korábban kérdezett rá, hogy a szervezők rendelkeztek-e ilyen engedéllyel. Egy félmondat is elhangzott a téren az egyik önkormányzati alkalmazottól, miszerint „A főnök utasítására húzták ki.”

Pikóék kampánycsapata a Facebookon reagált a történtekre:

Szánalmas a Fidesz azon próbálkozása, hogy kicsinyes eszközökkel próbáljon meg elhallgattatni minket.

Ahogyan a médiából ismert, ma egy VIII. kerületi kampányrendezvényünkön egy kerületőr a JGK Zrt. utasítására kihúzta a hangosítást biztosító áramot. A rendezvény órákon át folyhatott zavartalanul, egészen addig a pillanatig, amíg a színpadra nem léptem, és alattomosan, minden előzetes egyeztetés nélkül lekapcsolták az áramot. Szánalmasnak tartom a Fidesz próbálkozását, hogy kicsinyes eszközökkel próbál meg minket elhallgattatni. Mindez kifejezi, hogy rettegnek az őszinte szótól: a Fidesz gyenge és gyáva, fél szembenézni a valósággal és lenézi a józsefvárosi lakosokat. A kerületi önkormányzat felé természetesen panaszt teszünk.

A lényeg
2019. szeptember 22. vasárnap 19:00