„Klubrádió
A lényeg

Megszüntették a nyomozást Pikóék ellen

3/10/2019 16:06

| Szerző: Klubrádió/hvg

Megszüntette a nyomozást a rendőrség Pikó András józsefvárosi közös ellenzéki polgármester-jelölt kampánycsapata ellen – tudta meg a hvg.hu.

A Budapesti Rendőr-Főkapitányság a portál kérdésére korábban csak annyit írt, hogy ügydöntő határozatot hoztak, annak tartalmát azonban addig nem kommunikálják, amíg azt nem kézbesítették a címzettnek – jelen esetben a józsefvárosi választási irodának.

A Magyar Nemzet szeptember elején egy kifotózott Facebook-posztra hivatkozva állította, hogy Pikó András (aki felbontotta szerződését a Klubrádióban, és ellenzéki pártok által támogatott közös civil polgármester-jelölt lett Józsefvárosban) kampányfőnöke, Udvarhelyi Tessza törvénysértő tevékenységet örökített meg, sőt feltételezhető, hogy „csalással, törvénytelen eszközök igénybevételével készül az önkormányzati választásokra a fővárosi ellenzék”. Ezután feljelentést tett a Helyi Választási Iroda, majd a rendőrök órákon át tartottak házkutatást Pikóék kampányközpontjában, kihallgatták a kampányfőnököt, laptopokat vittek el.

Pikó András akkor azt nyilatkozta: egyértelmű, hogy nagyon erős a nyomás a rendőrségen a kormányoldal részéről. Ott tartunk, hogy a rendőrséget politikai eszközként használják Magyarországon, ami nagyon szomorú. Facebook-oldalán azt is írta, ellenfele, a kerület jelenlegi fideszes polgármesterjelöltje, Sára Botond a kerület korábbi vezetője, mostani országgyűlési képviselője, Kocsis Máté háta mögé bújva rendőrséggel akarja eldöntetni a helyi választást.

Pikó András sajtótájékoztatója

A lényeg
2019. október 3., csütörtök 16.00