„Klubrádió
Belső közlés

Petri György: Márciusi vének

12/03/2023 18:59

| Szerző: Pályi Márk / Klubrádió

A Klubrádió honlapján minden hétvégén közzéteszünk egy verses vagy prózai felolvasást Belső közlés című irodalmi műsorunk felvételei közül. Ma Petri György Márciusi vének, Kívül és Egy szimpozion után című verseit hallgathatják meg a hajdani kiváló színművész, Vallai Péter előadásában.

2023. március 06. Petri György - Márciusi vének (Vallai Péter)
03:25
00:00

A Petri György verseiből készült felolvasásokat számtalan alkalommal közzétettük már itt, a Klubrádió honlapján is, internetes irodalmi rovatunk is az ő Hogy elérjek a napsütötte sávig című versével indult Pál András előadásában, aki a Hozzád, ki olvasod című költeményt is fölolvasta a rádiónk számára. Csépai Eszter A kis októberi forradalom 24. évfordulójára című verset, Valcz Péter a Töprengéseimből című költeményt, Grisnik Petra pedig A posztmodernről című verset olvasta föl.

2023. március 06. Petri György - Kívül (Vallai Péter)
04:06
00:00

Március 15. ünnepének közelgő évfordulója alkalmából most három újabb Petri-verset hallgathatnak meg a 2012-ben elhunyt Vallai Péter előadásában, akire halála tizedik évfordulóján is emlékeztünk már itt a honlapon A delphoi jós hamiscsődöt jelent című Petri-verssel. Mától a hangsávok lejátszás gombjait megnyomva sorrendben a Márciusi vének, a Kívül, valamint az Egy szimpozion után című verseket is meghallgathatják, amelyeket a fenti hivatkozásokra kattintva szövegesen is elolvashatnak.

2023. március 06. Petri György - Egy szimpozion után (Vallai Péter)
09:18
00:00