„Köszönjük,

Adások

A narancsfront – Szénási Sándor jegyzete
Esti gyors

A narancsfront – Szénási Sándor jegyzete

A magyar kormány Fanta-fronton győzni fog. Mint mindenben. Kivívja a spanyol 6 százalékot, és reményei szerint ezzel bevonul a történelembe. A hozzá hű nemzetrész zászlaját lobogtatja.

Síneken a pokolba – Kerekes Bori jegyzete

Síneken a pokolba – Kerekes Bori jegyzete

Lélegzetvételhez csak akkor jutottam, mikor elment mellettem valaki. Ilyenkor három másodpercig hidegnek éreztem a teste által kavart légmozgást. Ilyen lehet a pokol – gondoltam. Megfősz a saját levedben, miközben érzed a szellemek jéghideg áthúzását.

Reggeli gyors

"Halálba szeretjük a Balatont"

A Limnológiai Intézet több száz év folyamatait vizsgáló kutatásából az derül ki, hogy az urbanizáció gyakorlatilag tönkreteszi a tó ökológiáját – mondta Kun Zoltán a Reggeli gyorsban.

Reggeli gyors

"Karanténba" rakták a Patriótákat az EP-ben

Az Európai Parlament többsége nem szavazott meg alelnöki pozíciókat a Fidesz képviselőit is soraiban tudó Patrióták Európáért frakciónak. Hegedűs Dániel szerint az EP-ben már hagyománynak számít a szélsőjobb karanténba helyezése. 

Orbán bedobott egy követ az EU állóvízébe
Reggeli gyors/Reggeli személy

Orbán bedobott egy követ az EU állóvízébe

Orbán Viktor kihasználta a formális titulust, azt sugallta, hogy az egész EU nevében jár el diplomáciai útjain, pedig erre nem volt felhatalmazása, mondta Magyari Péter, a Válasz Online újságírója a Klubrádióban. Az út miatt most az Európai Parlament 63 képviselője közös levelet írt, hogy vonják meg Magyarország szavazati jogát a blokkban.

Az erdőkert sohasem néma
Ötös – Murányi Tündével és Kálid Artúrral

Az erdőkert sohasem néma

Csak meg kell érteni a beszédét – ezt a J.F. Cooper parafrázist választottuk a július 5-i Ötös mottójának, hiszen az adásban az erdőkertek kialakításáról, a permakulturális gondolkodásról is hallhattunk beszélgetést. Emellett eljutottunk az első magyar sorozatgyilkostól a kutyák tanulási képességéig, szó volt Csáth Gézáról és Rilkéről, irodalomterápiáról és kerítéskerülő tesztekről. Murányi Tünde és Kálid Artúr vendégei voltak Nagy Gabriella író, dr. Béres Judit irodalomterapeuta, Milánkovics Kinga permakultúrás szakértő és Lugosi Csenge etológus egyetemi hallgató.

Ami ma extrém meleg, az később átlagos lehet
Reggeli gyors

Ami ma extrém meleg, az később átlagos lehet

Ezen a héten 3-6 Celsius fokkal van melegebb Magyarországon a kontinensen ebben az időszakban szokásoshoz képest. Ez ugyan egy különlegesen forró időszak, de ez nem jelenti, hogy várhatóan ne lenne egyre több ilyen. A Reggeli gyorsban Kiss Anna meteorológust kérdeztük.