„Klubrádió
Hetes Stúdió

Orbán-propaganda miatt nem megy a Voltra

29/06/2019 16:27

| Szerző: Klubrádió

Molnár Áron színész, azaz noÁr nem vesz részt a Volt fesztiválon, miután kiderült, hogy a koncertek között kormánypropaganda látható: Orbán Viktor 1989-es beszédének egy részét sugározzák a közönségnek.

2019. június 28. Esti gyors / részlet, Molnár Áron noÁr (19.06.28.)
03:36
00:00

Elsőként az index írta meg, hogy a Volt fesztiválon, óriáskivetítőkön, a fellépések közötti szünetekben 7-8 percenként ismétlik Orbán Viktor 1989-es, Nagy Imre újratemetésén elmondott beszédének egy részletét, amelyben a miniszterelnök a szovjet csapatok kivonását követeli.

Molnár Áron elmondta: a civil katalizátorokról, aktivizmusról beszélgettek volna, és szerinte ez a téma ki is kerekedett azzal, hogy bojkottálják a fesztivált. Nem kérte, hogy ne lépjenek fel a meghívott zenekarok, csak azt, hogy a fellépés előtt, közben kiáltsák be: „Propagandamentes fesztivált!”, és határolódjanak el bármiféle pártpolitikától.

A Volton a civil szektornak egyébként nagy felületet adnak, ezért is döbbenetes a propaganda - tette hozzá noÁr. Lehet mondani, hogy a fiatalokat ez nem érdekli, tojnak rá, sőt, talán egy részük ki is neveti, de aztán hozzászokunk. Erre példaként említette, hogy egy barátjának a gyereke rajzolt egy utcaképet nemrég, rajta a „Magyarország jobban teljesít” plakáttal. Nem vesszük észre és kimossa az agyunkat a propaganda - fogalmazott.

Azóta kiderült, a Balaton Soundon is ott lesz ugyanez az Orbán-beszédet bemutató reklám.

A 444 publicisztikában mutatta be a 30 éves rendszerváltásról szóló, Terror Háza előtt látható kiállítást, amelynek nemcsak időbeli tévedéseket tartalmaz, hanem elhallgat konkrét eseményeket, olyan szereplőkről nem tesz említést, mint Kőszeg Ferenc, Demszky Gábor, Rajk László, Kis János, Tamás Gáspár Miklós vagy éppen a parlament által szabadon választott köztársasági elnök, Göncz Árpád, ráadásul súlyosan eltúlozva mutatja be Orbán Viktor szerepét a folyamatban.

Az interjút a fenti „lejátszás” ikonra kattintva hallgathatja meg.

Esti gyors
2019. június 27., 18.35
Műsorvezető: Bálint Judit