„Klubrádió
Szavakon túl

Ónodi Eszter sosem akart sztár lenni, feszélyezi, ha megismerik

24/05/2023 11:37

| Szerző: Lehoczky Mirjam

Ónodi Eszter Jászai Mari-díjas színésznő 1998 óta a Katona József Színház társulatának tagja. A Meseautó, a Valami Amerika és az Aranyélet főszereplője a Szavakon túl vendége volt. Kadarkai Endrének többek között elmondta, nem tartja magát babonásnak, de minden reggel jobb lábbal kel ki az ágyból. Valamint arról is mesélt, hogy soha nem akart sztár lenni, hiába tartanak tőle sokan, sosem volt díva-típus.

2023. május 14. Szavakon túl (2023. május 14., vasárnap 13:00): Ónodi Eszter
53:21
00:00
Műsorvezetők: Kadarkai Endre Szerkesztők: Kadarkai Endre
Azt mondja, kezdetben művészfilmekben játszott, ezért mielőtt igent mondott volna a Meseautó egyik főszerepére sokakat megkérdezett, hogy éljen-e a lehetőséggel, mivel nem akarta, hogy felfalja a kereskedelmi média és a bulvársajtó. Szerencsére a környezete egyöntetűen azt tanácsolta, hogy játssza el a szerepet, mert hatalmas tapasztalatot fog szerezni vele. Így is lett, a forgatás alatt érzett rá a filmszínészetre, mint szakmára.

 
Kadarkai Endre és Ónodi Eszter
 

Sokszor hívták tehetségkutató műsorokba zsűritagnak, de képtelen arra a fajta spontán, szellemes stílusra, ami oda kell.  Az előadások után szívesen beszélget a kollégáival, de nem harsány, hangadó típus. Jobban érzi magát egy színházi próbafolyamatban elmerülve, mint egy showműsor öltözőjében azon szorongva, hogy tud-e mondani két poént.

Számára teljesen érthetetlen, miért tartanak tőle. Nem egyszer hallotta, hogy megközelíthetetlennek és félelmetesnek gondolták, mielőtt találkoztak vele. A díva sztereotípiáját próbálják rá erőltetni, aki fent hordja az orrát. Pedig annyira nincs így, hogy amikor a fia óvodába járt, sokáig még az osztálytársai és szüleik sem tudták, ki az édesanyja.

Sosem akart sztár lenni, óriási teher lenne számára. Feszélyezi, ha megismerik, olyankor nem tud természetesen viselkedni. Tudja, hogy néha ez elkerülhetetlen, és hozzátartozik a pályájához, de az ilyen helyzetekben leginkább láthatatlan szeretne lenni.

A színésznő nem tartja magát babonásnak, de elismeri, hogy van egy-két érdekes hóbortja. Például reggelente mindig a jobb lábával kel ki az ágyból, és a színpadra a nézők bal oldaláról szeret kimenni, de csak azért, mert onnan nyílik a büfé. Ha pedig egy fekete macska szeretne elsétálni előtte, megkérné jobbról haladjon balra.

Szerinte bizonyos életkorban sokkal könnyebben megy az elengedés. Régebben rosszul esett neki, ha akart egy szerepet és nem ő kapta meg. Ma már nem aggódik, örül, hogy több időt tölthet a családjával, vagy új hobbijával, a kertészkedéssel. Ötvenedik születésnapján, hirtelen ötlettől vezérelve ültetett egy cseresznyefát, amely azt szimbolizálja, hogy az emberélet felénél jár. Mindent elkövet, hogy jól teljen a következő ötven év is. Reméli, hogy sokszor meg tud majd állni a fa mellett és visszagondolhat arra, amikor ültette.

Akárcsak a Szavakon túl összes adása, úgy az Ónodi Eszterrel készült beszélgetés is visszanézhető a Klubrádió YouTube-csatornáján. Iratkozzon fel rá, és nem marad le műsorainkról a YouTube-on sem.

FELIRATKOZOM:

Szavakon túl
2023 május 15. vasárnap 13.00
Műsorvezető: Kadarkai Endre