„Klubrádió
Szavakon túl

Ábel Anita sosem a szereptől fél, hanem a kollégái fogadtatásától

3/05/2023 10:22

| Szerző: Lehoczky Mirjam

Ábel Anita színésznő, műsorvezető, aki háromévesen gyermekszínészként kezdte, az ország azonban tizenkétéves korában ismerte meg a Szomszédok című teleregény Mágenheim Julcsijaként. Utána az RTL Klub Reggeli és déli beszélgetős műsorainak volt az egyik házigazdája, de láthattuk a Heti hetes állandó szereplőjeként és számos show műsorban is. Kadarkai Endrének beszélt nem ismert vívódó oldaláról, az önelfogadás nehézségeiről, a sebezhetőségéről, és a végre megtalált vidéki boldogságról.

2023. április 16. Szavakon túl (2023. április 16., vasárnap 13:00): Ábel Anita
50:23
00:00
Műsorvezetők: Kadarkai Endre Szerkesztők: Kadarkai Endre
Azt mondja, meglepte a meghívás, nem tudja, elég érdekes lesz-e. Szerinte minden olyan emberben, aki a lelkét is kiteszi a közönség elé, abban felmerül, hogy tud-e érdekes lenni vele egy beszélgetés. Szerinte addig jó, amíg benne vannak ezek a kételyek, ha már rutinból csinálná, akkor befejezné.

Mindig izgul, ha színpadra kell lépnie. Nem a szereptől fél, hanem a kollégák fogadtatásától. Volt olyan, amikor az egy nívós színház ismert rendezője szeretett volna együtt dolgozni vele, de az egyik kolléga azt mondta, nem lesz vele egy színpadon. Tudja, hogy sok vétke van a szakma ellen - nem végezte el a főiskolát, kis színházakban játszott, a szórakoztatóipar része -, de szerinte akkor sem lehet ilyet mondani.

 
Kadarkai Endre és Ábel Anita
 

Döntések terén bölcsebb, megfontoltabb lett, de alapvetően ösztönember, aki legtöbbször az érzéseire és a szívére hallgat. Hiába tudja, hogy ez nem mindig jó, és néha kellene egy kis racionalitás is, de szerinte ezen ő már nem fog és nem is akar változtatni, az nem ő lenne.

Nehezen fogadta el magát, hiszen nem volt egyszerű helyzetben, amikor tizenkét évesen egyik pillanatról a másikra megváltozott a helyzete, és már nem tudott igazán önmaga lenni. Ma nem vállalná ezt az életet, ha tudná, mivel jár. Akkor se vágyott erre az országos ismertségre, de forgatni szeretett, a Szomszédok számára ugyanolyan munka volt, mint a többi film, amiben játszott. Háromszor is ki akart szállni, de amikor tizenhét évesen hirtelen elvesztette édesapját, ő lett a pénzkereső a családban.

Vívódó lélek, de ezt az oldalát nem tudta megmutatni egyelőre, mivel a szórakoztató ipar fedezte fel inkább. Ami szintén nem áll tőle távol, mivel szereti a humort, sok minden oldható vele. Nemcsak másokkal csipkelődik, magával is ilyen, szerinte bizonyos helyzetekben magunkon is tudni kell nevetni.

Kevés embert enged magához közel, sokat csalódott. Szerinte egy barát árulása sokkal erőteljesebb, mint egy szerelem elvesztése. Attól, aki ismeri az érzelmi állapotunkat és a gyengeségeinket nem megbocsátható, ha ezt ellenünk fordítja.

Magánemberként sebezhető, színpadon vagy kamera előtt sosem bizonytalan. Ma már nem csalódott, ha nem ő kap meg egy szerepet, vagy munkát. Megtanulta kezelni ezeket a helyzeteket, megértette, hogy nem biztos, hogy a döntés az ő képességéről szól, egyszerűen ahhoz a feladathoz valaki mást képzelnek el.

Azt mondja, rég szeretett volna vidéken élni, az élet úgy hozta, hogy ez az álom nemrég megvalósulhatott. Sokan nem is gondolnák róla, de otthon kifejezetten csendes típus, aki szereti magára csukni a kertkaput, egyedül kávézgatni a kertben és hallgatni a madárcsicsergést.

Akárcsak a Szavakon túl összes adása, úgy az Ábel Anitával készült beszélgetés is visszanézhető a Klubrádió YouTube-csatornáján. Iratkozzon fel rá, és nem marad le műsorainkról a YouTube-on sem.

FELIRATKOZOM:

Szavakon túl
2023 április 16. vasárnap 13:00
Műsorvezető: Kadarkai Endre