„Klubrádió
Szabadság, elvtársak!

Nemzeti mázzal leöntött igazságtalanságról beszél a KDNP volt elnöke

7/02/2020 18:15

| Szerző: Klubrádió

Kritikus megjegyzéseket tett napjaink közéletéről is a rendszerváltásra emlékező volt kereszténydemokrata pártelnök, Giczy György.

 
Giczy György

2020. február 07. Szabadság, elvtársak! (2020. február 07., péntek 19:00): Giczy György
47:45
00:00
Műsorvezetők: Szénási Sándor Szerkesztők: Selmeci János

Zajlott egyfajta párbeszéd a hívők és nem hívők között a Kádár-rendszer utolsó éveiben, de ez a rendszerváltás után megszűnt – mondta Giczy György a KDNP volt elnöke. A teológus, politikus a Szabadság, elvtársak! –ban idézte fel a Kereszténydemokrata Párt történetét, és miközben a rendszerváltásra emlékezett, sokszor jutott el a jelenig is. Egyik aktuális kérdése, hogy a szociális igazságosság kérdéséről vajon miért nem esik több szó manapság.

Szó volt még a szentírási emberképről, egyenlőtlenségről, nemzeti mázzal leöntött igazságtalanságról és arról, hogy miért nem szabad senkire rákényszeríteni egy világnézetet.

Giczy György 1953-ban született Budapesten. 1977-ben teológus diplomát, 1982-ben teológiai doktorátust szerzett, valamint újságíróiskolát is végzett. 1989-ben a Kereszténydemokrata Néppárt alapító tagja, 1995-től elnöke. 1990-től '98-ig parlamenti képviselő. Az ő elnöki ciklusához kötődik a KDNP szakadása. 2001-ben távozott a párt éléről. A volt politikus arra a kérdésre, ma mivel foglalkozik, azt válaszolta, ő már nyugdíjas. Giczy Györgynek az utóbbi években több írása is megjelent a magyar sajtóban, így a Népszavában, valamint tavaly hosszabb interjút adott a Magyar Hangnak. Nemcsak a hagyományos médiában jelent meg mostanában, hanem az összeesküvés-elméleteiről ismert Molnár F. Árpáddal is többször beszélgetett kamera előtt.

Az adást a lejátszóra kattintva hallgathatják meg. A Szabadság, elvtársak! összes adása a Klubrádió YouTube csatornáján is elérhető. Iratkozzon fel rá!

FELIRATKOZOM:

Szabadság, elvtársak!
2020. február 07., péntek 19.00
Riporter: Szénási Sándor
Szerkesztő: Selmeci János