„Klubrádió
Reggeli gyors

Nem véletlenül tették egymás mellé M. Richárdot és a soroksári kocogó nő gyilkosát

5/03/2021 17:49

| Szerző: Klubrádió/szg

Cellatárs lett a Dózsa György úti halálos baleset miatt első fokon elítélt M. Richárd és a soroksári kocogó nő megölésével vádolt R. Szilveszter. Németh Zsolt kriminológus szerint ezzel talán pont ez a cél, hogy ez a két ember, aki megfékezhetetlennek tűnik, megfékezze egymást. 

2021. március 05. Reggeli gyors / részlet, Németh Zsolt kriminológus (21.03.05.)
07:53
00:00

Közös cellában raboskodik a Dózsa György úti halálos balesetet okozó M. Richárd és a soroksári kocogó nő megölésével vádolt R. Szilveszter. Átgondolt stratégia lehet amögött, hogy a két férfi egy cellában kötött ki, és miért hír ez, ha az? Németh Zsolt kriminológust kérdeztük.

Azt mondta: mindkét szereplő önmagában is nagy hírértéket birtokol, olyat tettek és olyan magatartást tanúsítottak, amely joggal kelti fel az emberek figyelmét. És ha ők egy kalap alá kerülnek, akkor fokozódik az érdeklődés.

Nem véletlen, rossz szándék vagy gonoszság, hogy ők egymás mellé kerültek. A büntetés-végrehajtásnak a nevelés mindig is célja volt, manapság egyre inkább. A bv-szervezeten belül van egy intézmény, amely alaposan felméri minden elítéltnek a tulajdonságait, képességeit, készségeit, és úgy helyezi el őket, hogy minél kevesebb konfliktus legyen, és minél inkább épülésükre is szolgáljon a bezárás.

Ez a két ember persze nagyon megátalkodott, és nagyon úgy tűnik, nem akarja tudomásul venni, hogy a világon vannak szabályok és más emberek. Lehet, hogy pont ez a cél, hogy ez a két ember, aki megfékezhetetlennek tűnik, megfékezze egymást. Nem fizikai erővel, hanem azért, mert a hétköznapjaikat együtt töltik, és kénytelenek alkalmazkodni egymáshoz.

A beszélgetést a fenti lejátszóra kattintva hallgathatja meg. Kiemelt képünk illusztráció (forrás: Pixabay)

Reggeli gyors/Interjú Karsai Györggyel
2021.03.05., péntek 08:50
Műsorvezető: Pálinkás-Szüts Róbert