„Vásároljon

Rács mögé került M. Richárd

27/01/2021 18:41

| Szerző: Klubrádió

Megtörtént M. Richárd, a Dózsa György úton 2017 májusában két halálos áldozatot követelő baleset okozójának letartóztatása – erősítette meg a Fővárosi Főügyészség ma hivatalosan is az Index megkeresésére. A Dózsa György úton 2017 májusában két halálos áldozatot követelő baleset okozóját első fokon nem jogerősen négy év szabadságvesztésre ítélték, előzetes letartóztatását január 18-án rendelte el a bíróság arra hivatkozva, hogy „nem várható jogkövető magatartás a vádlottól”.

Az indoklásban kitértek arra is, hogy fennáll a bűnismétlés veszélye. A zárt tárgyaláson a vádlott nem jelent meg arra hivatkozva, hogy barátnője koronavírusos, ám az ügyészség indítványa alapján digitális módon részt tudott venni az ülésen – írja az Index.

Rab Ferenc, az ügyészség szóvivője a portálnak azt mondta: a Fővárosi Törvényszék döntését követően letartóztatták a vádlottat, és bár fellebbeztek a nem jogerős döntés ellen, ez nem adott lehetőséget arra, hogy ne hajtsák végre a bírósági döntést. A fellebbezésről az ítélőtábla várhatóan egy héten belül dönt.

A vádirat szerint M. Richárd vezetői engedély nélkül, 2017. május 15-én, kora délután a Dózsa György úton balesetet okozott, amikor luxusautójával 140 kilométeres sebességgel belerohant egy másik, éppen kikanyarodó autóba. A balesetben két ember meghalt, öten súlyosan megsérültek.