„Klubrádió
Megbeszéljük...

Momentum: Több a bombás plakát, mint amire számítottunk

8/11/2022 20:21

| Szerző: Klubrádió/szg

A Momentum belekezdett a kormány bombás-szankciós plakátjainak átragasztásába, de nem várt problémába ütköztek. Hajnal Miklós, a párt országgyűlési képviselője elmondta, sajnos több a plakát, mint amire számítottak, például látott egy nyíregyházi buszmegállót, ahol hat darab van. Folyamatosan nyomtatják a matricákat, de lát olyat is, amit már letéptek.

2022. november 08. Megbeszéljük / részlet, Hajnal Miklós (22.11.08.)
12:24
00:00

A kormány bombás-szankciós plakátjainak átragasztásáról kérdeztük Hajnal Miklós momentumos országgyűlési képviselőt, aki felidézte, néhány hete szólalt meg ebben a témában a Klubrádióban, akkor azt ígérte, hogy törik a fejüket azzal kapcsolatban, mit tudnának kezdeni a szankciós plakátokkal. A reklámszövetséghez fordultak, de ők nem tudnak sokat tenni, szerettek volna cselekedni és az igazságot megjeleníteni. Az igazság például az, hogy a gázra semmilyen szankció nem vonatkozik, de ezt kicsit hosszú ráírni egy plakátra. Ezért leegyszerűsítették a szöveget; a Fidesz is le szokta egyszerűsíteni, csak náluk az hazugság. Ezt szeretnék leleplezni és ezért döntöttek úgy, hogy felhasználják a kormány plakátjait nemcsak Budapesten, hanem az ország több pontján.

Hajnal Miklós elmondta: sajnos több a plakát, mint amire számítottak, például látott egy nyíregyházi buszmegállót, ahol hat darab van, három utcabútor mindkét oldalán. Ez teljesen fölösleges, óriási pénzpazarlás – jegyezte meg, mire műsorvezetőnk hozzátette, hogy csaknem 8 milliárd forintba került a kampány. 

A Momentum is folyamatosan nyomtatja a matricákat, az első hétvégén már több százat helyeztek el. Viszont nap mint nap lát olyat, amit már letéptek, próbálják ezeket eltávolítani a „túloldalról”. A reakciók vegyesek, van néhány harciasabb Fidesz-szimpatizáns, aki ilyenkor leáll vitatkozni, de szerinte több a pozitív visszajelzés, hogy végre valaki az igazságot írja rá ezekre a plakátokra. Hajnal Miklós hozzátette: „sziklaszilárd jogi alapokon állnak”, mert az alaptörvényben is le van írva a szólásszabadság, és ez annak a része. Arra biztat mindenkit, hogy "hasonló" módon ki tudja nyilvánítani a politikai véleményét a plakátokon.

Jelezte, alapvetően ott kezdték el átragasztani a plakátokat, ahol vannak aktív momentumos közösségek. Kérdés, meddig tartják ezeket kinn, Budapesten láttak olyat, ahol már lecseréltek őket, vidéken nem. Szeretné, hogy minden nagyobb városban jelen legyenek az átragasztott plakátokkal.

Kitért arra is, hogy megfontolandó a Párbeszéd-frakcióban ülő Mellár Tamás felvetése az ellenzéki kerekasztalról, a Momentum elnöksége dönt róla. De bármilyen formát is találnak, az a lényeg, hogy minél több embert be kell vonni ezekbe a folyamatokba, az előválasztást továbbra is nagy sikernek tartja éppen emiatt.

A beszélgetést a fenti lejátszóra kattintva hallgathatja meg. 

Megbeszéljük...
2022. november 08., kedd 16:45
Műsorvezető: Bolgár György