„Klubrádió
Megbeszéljük...

Brikettet szeretne csinálni a Momentum a konzultációból

18/10/2022 20:54

| Szerző: Klubrádió

A Momentum azt kéri, a nemzeti konzultációs borítékokat (amelyekben benne van maga a konzultáció és egy válaszboríték) minél többen vigyék el hozzájuk. Gyújtósként szeretnék felhasználni, még az is lehet, hogy briketteket tudnak belőle gyártani, és azokhoz szeretnék eljuttatni, akiknek most nincs mivel fűteniük a rezsiárak elszállása miatt – mondta Hajnal Miklós, a párt országgyűlési képviselője.

2022. október 18. Megbeszéljük / részlet, Hajnal Miklós (22.10.18.)
11:50
00:00
A Megbeszéljük adásának egyik témája az volt, hogy mi legyen a nemzeti konzultációs ívekkel, mi az, aminek valami értelme volna.

Hajnal Miklós, a Momentum országgyűlési képviselője azt mondta: nekik nagyon egyértelmű válaszuk van erre, azt kérik, a borítékokat (amelyekben benne van maga a konzultációs ív és egy válaszboríték) minél többen vigyék el hozzájuk. Várhatóan lesznek pultjaik már a hétvégén Budapest-szerte és nem sokkal később vidéken is. Gyújtósként szeretnék felhasználni (a konzultációt), még az is lehet, hogy briketteket  tudnak belőle gyártani, és azokhoz szeretnék eljuttatni, akiknek most nincs mivel fűteniük a rezsiárak elszállása miatt.

Megjegyezte: nem biztatna senkit arra, hogy a szemétbe dobja a borítékot, de ha így tesz, akkor legalább a papírszemétbe, a szelektívbe rakja, mert akkor újrahasznosul. A kormánynak válaszadást tartja a legrosszabb megoldásnak, mert akárhogy tölti ki az ember, úgyse olvassák el.

 
Hajnal Miklós
 

Egy korábbi konzultációnál Hadházy Ákos független képviselővel közösen gyűjtötték és a végén a Karmelita előtt mutatták be a hozzájuk leadott íveket. Jelezte, a kormánnyal nem érdemes ebben számháborúzni, mert „akkora számot tudnak mondani, amit elbír az arcuk”. Ők inkább valami jóra szeretnék használni ezt az egyébként irtózatos pazarlással járó akciót. Finoman szólva is minősíthetetlennek nevezte a konzultációhoz kapcsolódó óriásplakátokat, amelyeken bombával ábrázolják az Oroszország elleni európai uniós szankciókat – amelyeket eddig a magyar kormány is megszavazott. Hajnal Miklós szerint Oroszország nevét kellene írni a bombákra, de leginkább nem kellene egy kormánynak ilyennel riogatnia a lakosságot. Nem látja, hogy ebben a magyar kormánynak bármiféle gátlása lenne, volt olyan plakát is, ahol Jean-Claude Junckert, az Európai Bizottság akkori elnökét plakátolták ki Soros György üzletember mellett negatív szereplőként.

 
Kormányplakát Sorossal és Junckerrel
 

Akár több ötlet is megfér egymás mellett, demonstratívan be is mutathatják az összegyűjtött íveket és utána csinálhatnak belőle brikettet. Minden kreatív ötletre nyitottak – tette hozzá a momentumos képviselő.

Azért fordultak a Reklámszövetséghez a bombás plakátok miatt, mert ezek nemcsak hazugságot terjesztenek, hanem a szervezet etikai kódexével is szembe mennek. Nem sok hazai eszköz maradt, de azokkal szerinte kötelességük élni. A plakátokkal kapcsolatban is reméli, hogy elő tudnak állni egy ütős válasszal pár napon belül, nem hagyják annyiban – tette hozzá.

A teljes beszélgetést a fenti lejátszóra kattintva hallgathatja meg. Kiemelt kép: MTI/Mónus Márton

Megbeszéljük...
2022. október 18., kedd 17:15
Műsorvezető: Bolgár György