„Klubrádió
Utcafront

Mit lehet beépíteni 22 négyzetméteren? Mindent (Ismétlés)

7/08/2022 08:25

| Szerző: Klubrádió/Árva Brigitta

Az Utcafront nyári pihenője alatt korábbi műsorainkból válogattunk. Ezen a héten újra hallhatják a 2021.10.23-i adásunkat. Jövő héten már új műsorral jelentkezünk!

Az Utcafrontban Sylvester Ádám, Bartha Dorka, Torma Tamás, Turányi Bence és Kelecsényi Kristóf voltak Rózsa Péter vendégei. Szó volt Amszterdamról, a Gschwindt-házról az Andrássy útról, a pápai zsinagógáról, egy Rottenbiller utcai apartmanházról, az épületek díszítéseként alkalmazott páva motívumokról és a békéscsabai Munkácsy Mihály Múzeumról is.

2022. augusztus 06. Utcafront (2022. augusztus 06., szombat 17:00)
52:06
00:00
Műsorvezetők: Rózsa Péter Szerkesztők: Árva Brigitta
Milyen egy új és egy régi holland lakás? Sylvester Ádámmal Amszterdamba utaztunk háztűznézőbe.

Amszterdam
Pixabay
 

Folytatódott Kelecsényi Kristóffal az Andrássy úti palotamustra. Ezúttal a Gschwindt-házba látogattunk, aminek végre felújították az utcafront felőli homlokzatát, de bent Lotz Károly falfestményeivel együtt pusztul minden.

Forrás: http://erdokerulok.blogspot.com/
 

Csakúgy, mint ahogy az ország harmadik legnagyobb zsinagógája, a pápai is jobb sorsra vár – bár a tetőt már felújítottak, belül semmi. Viszont szerencsére újra látható benne a Gyekiczky András és Rajk László által készített, Elfeledett szomszédaink című kiállítás.

Mit lehet beépíteni 22 négyzetméteren? Mindent. Turányi Bence egy ipari épületből varázsolt diákok számára apartmanokat. Az eredmény; belvárosi, mégis csendes, sőt, még zöld is és világos, s mindez a Rottenbiller utcában.

Bartha Dorka tovább kalauzolt városi vadonjában, a méhek után az épületek díszítéseként alkalmazott páva motívumokat kutatja fel.

Fotó: Bartha Dorka
 

Torma Tamás viszont megint kimozdult a fővárásból; Békéscsabára mentünk, ahol a Munkácsy Mihály Múzeum átépített belső termeiben bolyongtunk.

Az adást a lejátszóra kattintva hallgathatják meg. 

Utcafront (Ismétlés)
2022. augusztus 06., szombat 17:00
Műsorvezető: Rózsa Péter
Szerkesztő: Árva Brigitta