„Klubrádió“
Esti gyors

Migráncshó ez a Sorostól

2/12/2019 18:04

| Szerző: Dési János/Klubrádió

A becsületes, derék magyar hó esetén csak úgy siklanának a szerelvények a síneken, a váltók vidáman kattognának és minden vonat percnyi pontossággal fékezne a célállomáson. De most nem becsületes magyar hó esett … Dési János jegyzete.

2019. december 02. Esti gyors-részlet/Dési János jegyzete (19.12.02.)
02:07
00:00

Orbán rövidesen ismét embert küld az űrbe, valamint olimpiát rendez – mert a nemzeti nagyság kötelez. Olimpia nélkül meg Felcsút olyan lenne, mint Hellász tenger nélkül.

Olimpia kell ide tehát, meg asztronauta, aki majd a felcsúti stadion felett járva lerádióz, és ékes szavakkal mond hálás köszönetet, úgy a dolgozó magyar népnek, mint annak élcsapatának, a pártjának és természetesen a kis vezetőnek, aki mindezt lehetővé tette.

Közben persze a budai hegyekről nem tudnak lejönni a buszok és a vonatközlekedés a fél országban megbénul, mert decemberben, az időjárási előrejelzésnek megfelelően leesett pár centi hó.

Hó. Persze tudjuk honnan fú a szél. Migráncshó ez a Sorostól, mert a becsületes, derék magyar hó esetén csak úgy siklanának a szerelvények a síneken, a váltók vidáman kattognának és minden vonat percnyi pontossággal fékezne a célállomáson és 40 kilométeres úton még véletlenül sem késne 180 percet. De ez migráncshó, amitől még a számítógépes rendszer is lefagy.

Na és az a ravaszul lassan visszacsempészett olimpia. Lesz itt kérem, olyan stadion, hogy attól koldulunk. Jó Mészáros Lőrinc már azt is sejti, hogy egy kevés megrendelés majd nála is biztosan landol – így nem lesz nehéz abból kielégítenie pénzügyileg a kedves gazdáját.

Az űrben meg minden oké lesz, mert a Holdon nem havazik. Tehát az űrhajó a hó miatt biztosan nem késik. Vagy talán rögtön a Marsra kellene indulni? Merjünk nagyot álmodni.

Képzeljük el, amint a Marson éneklik egymás szkafanderére borulva az Egyedül nem megy című számot. Illetve, nem is. Nekik megy egyedül. Vagy inkább a Nélküledet. Nélkülem. Az űr csendje sokat elbír.

Ja, azért ha a leendő űrhajós azt gyanítja, hogy a szkafanderét Mészáros és Mészáros Kft. gyártja majd le – kezdjen egy picit aggódni.

Dési János jegyzete az Esti gyors 2019. december 2-ai, hétfői adásában hangzott el.