„Klubrádió
Esti gyors

Jobb lenne, ha Mészárosnak géppisztollyal kellene behajtania a pénzt?

25/11/2019 18:04

| Szerző: Dési János/Klubrádió

A védelmi pénz kulturált, törvényesített összegyűjtése folyik – a legtöbb TAO-pénz Felcsútra jutott. Közben a KDNP, amelynek elnöke a Mikulás előtt egyetlen puskalövéssel kivégezte a télapó szánhúzóját, azt javasolja, a vadászat legyen adómentes. Mert mi a magyar nép megoldandó gondja? Egészségügy? Neeem. Oktatás? Nemm. Esélyegyenlőtlenség? Neeem! Dési János jegyzete.

2019. november 25. Esti gyors-részlet/Dési János jegyzete (19.11.25.)
02:51
00:00

Emelje fel a kezét, aki meglepődött, hogy a Felcsút csapata szedte be most is a legtöbb TAO-pénzt. Igen, ott teremnek az aranylábú fiúk, de mondhatnánk úgy is, a védelmi pénz kulturált, törvényesített, adóból leírható módon való összegyűjtése folyik. Most jobb lenne, ha Kósa Lajosnak puhakalappal a fején géppisztollyal kellene elindulni a pénzbehajtásra? Vagy Mészáros Lőrinc csapná a hóna alá a kalasnyikovot – amit az orosz testvérek küldtek neki, persze arany tusával, mert egy gázszerelőhöz az illik.

Nem, nem lenne jó, Kósa (aki a később e kis jegyzetben felbukkanó disznókról juthatott eszembe), vagy éppen Mészáros könnyen ártatlant találhatna el a fegyverével, vagy megijeszthetné az óvódásokat, esetleg a gépfegyver-kelepelés megzavarná a szentmisét. Szóval, jobb ez így, hogy egy könyökvédős könyvelő szépen megnyálazza a tintaceruzát és a kivánt rovatba beírja, hogy hány milliárd megy Felcsútra – és meg is vagyunk. Szóval, ezt elég jól kitalálták – a pénz is megvan és aki adja az is boldog, hogy nem lőnek közé.

Ennél érdekesebb, hogy a Kereszténydemokrata Néppárt – amely létezését ugyan brit tudósok valószínűsítették, de még senki nem találkozott vele – azt javasolja, hogy a vadászat legyen adómentes, meg a vadhús, meg fizessenek a vadászoknak, ha elhullott vaddisznót lelnek és a többi.

Az ismeretlenség teljes homályából előlépő Kereszténydemokrata Népárt csak annyiban ismert, hogy van neki egy elnöke, aki Mikulás előtt egyetlen puskalövéssel kivégezte a télapó szánhúzóját, a rénszarvast. S a megölt állatot helikopterrel vitette el. Emlékeznek a képre, ugye?

És most ez a nempárt jön elő a vadászati adókedvezménnyel. Mert mi a magyar nép megoldandó gondja? Egészségügy? Neeem. Oktatás? Nemm. Esélyegyenlőtlenség? Neeem.

A vadászat, a vadászat, a vadászat.

A vadász ne fizessen áfát. Mert a vadász mi vagyunk. A vadásznak stadion sem kell, az a főnök ügye. Nekünk, kis KDNP-seknek némi adókedvezmény is elég – mert miről ismerszik meg a kereszténydemokrata politika? A vadászati adókedvezményről. Lakásáfa yes, vadászati adó no.

Krisztus is mit mondott erről? Boldogok a vadászok, mert nem kell nékik áfát fizetniük.

Tudják ezt a négyszeres fejpénzért egyházi iskolába járó kis lurkók, hiszen minden nap el kell nekik együtt mondani, kérjük a T. szülőket a perselypénz szigorú beküldésére.

Rénszarvas, vaddisznó – egy a hangja. Váci út felelj neki. Hagyjatok végre már minket békén a gátlástalanságaitokkal, mert rossz vége lesz. Én szóltam.

Dési János jegyzete az Esti gyors 2019. november 25-ei, hétfői adásában hangzott el.