„Támogassa
Megbeszéljük...

Mesterházy: Nem a DK-ban kell keresni a hibát

21/02/2020 17:51

| Szerző: Bolgár György/Klubrádió

Csalódottság, némi értetlenség is van a szocialisták között, miután két MSZP-s polgármester is átigazolt a Demokratikus Koalícióba.

2020. február 21. Megbeszéljük - részlet 20.02.21. Mesterházy Attila
12:06
00:00

Igaz, hogy nem hadak, még csak nem is százak indultak el a szocialista pártból a DK felé, de a két polgármester Kiss László és Szaniszló Sándor átigazolása komoly csalódottságot keltett az MSZP-ben. Indoklásuk, mely szerint a DK-tól kapják a legtöbb támogatást a programjuk végrehajtásához, önkritikára ad alkalmat – mondta el Megbeszéljük című műsorunkban Mesterházy Attila, az MSZP korábbi elnöke. Az értetlenkedésen túl ezt át kell gondolni, de nem a nagy nyilvánosság előtt, hanem előbb a párton belül – véli Mesterházy.

Szerinte nem a DK-ban kell keresni a hibát. Fordított esetben ő sem küldene el egy DK-s politikust sem, aki a szocialistákhoz szeretne csatlakozni. A lényeg, hogy az ellenzéki oldalon, ha teszik a baloldalon maradt a két polgármester, hiszen az ellenzéki pártok csak együtt tudják leváltani Orbán Viktort, és azután -ha minden jól megy- csak együtt tudnak majd hatékonyan kormányozni. Az MSZP-s politikusokat arra figyelmeztetik a történtek, hogy figyelniük kell egymásra, ha úgy tetszik, egymás lelkivilágára is, hogy a párt ne olvadjon tovább.

Egyébként nem szerencsés, ha az ellenzéki pártok egymástól „csakliznak el” politikusokat, illetve szavazókat, hisz attól nem lesz nagyobb a torta – figyelmeztetett az MSZP korábbi elnöke. Nagy kincs az összefogás, amit az önkormányzati választásokon megtaláltak. Meg kell mutatniuk ezeknek a pártoknak, hogy képesek és hajlandóak együttműködni. Közös listával, közös egyéni jelöltekkel és közös miniszterelnök-jelölttel kell nekivágni a következő parlamenti választásnak – hangsúlyozta Mesterházy Attila.

Az interjút a fenti lejátszás ikonra kattintva hallgathatja meg. Kiemelt kép: MTI/Kovács Tamás.

Megbeszéljük
2020.02.21. 18:00
Műsorvezető: Bolgár György