„Klubrádió
A lényeg

"Az MSZP nem lábtörlő" - Tóth Bertalan örömlányokhoz hasonlította a DK-ba átlépő polgármestereiket

21/02/2020 17:44

| Szerző: Klubrádió/MTI

A DK-ba belépő két szocialista fővárosi polgármester hátba szúrta a közösségét – jelentette ki Tóth Bertalan, az MSZP elnöke. Hozzátette, hogy Kiss László és Szaniszló Sándor a politikában senkik sem lennének az MSZP nélkül és szerinte etikátlan viselkedésük bizalomvesztéssel jár.

Tóth Bertalan hamisnak és elfogadhatatlannak tartja a 2 polgármester érvelését, amely szerint a DK Európa-politikája vezetett távozásukhoz, mert az már az önkormányzati választásokkor ismert volt. Tóth Bertalan úgy fogalmazott, néhány ember örömlányos mentalitása nem zavarja, kitart a párt újbaloldali és szövetségi politikája mellett. Tóth Bertalan úgy fogalmazott, senki sem tekintheti lábtörlőjének az MSZP-t.

A pártelnök kezdeményezi Budapesten és a két érintett kerületben az együttműködési keretek felülvizsgálatát. Hangsúlyozta ugyanakkor, az MSZP hisz az ellenzéki együttműködésben és a főváros sikerében. Tóth Bertalan szerint a közös ellenzéki politikát nem segíti az, ha valaki az MSZP kifosztására építi személyzeti politikáját.

Október 13-án az MSZP megerősödött, képviselői száma csaknem négyszáz, polgármesterei pedig 45-en vannak - mondta. Az elnök szerint alábecsülik a szocialistákat, akik városi, nagyvárosi szinten a legerősebb párt. Ezeken a településeken szinte sehol nem győzhet olyan, aki nem bírja az MSZP támogatottságát.

Az MSZP-Párbeszéd szövetség népszerűsége stabil, hónapról hónapra emelkedik, azonos a Momentum és a Jobbik erejével, de a demokratikus pártok csak közösen tudnak a Fidesszel szemben küzdeni, külön-külön gyengék - hangsúlyozta Tóth Bertalan. Hozzátette, hogy azt javasolja a párt szombaton ülésező választmányának, hogy az, aki a MSZP-ből kilépve az önkormányzati vagy parlamenti választásokon más párt színeiben indul, ne kaphassa meg támogatásukat.

Gyurcsány Ferenc a közösségi oldalán azt írta, "a két volt MSZP-s kerületi polgármester átlépése után ezek valószínűleg nem könnyű napok az MSZP számára. De nem lehet olyan csalódás, amely megkérdőjelezi egymás tisztességét és közös hitét, hogy egymásra vagyunk ítélve egy új Magyarország megteremtésében. És valójában ez tesz minket közösen hazafivá."