„Klubrádió
Reggeli gyors

Mellár Tamás: Ideje lenne a programokról vitatkozni

24/08/2021 09:51

| Szerző: Klubrádió/L.Cs.

Hiába várják az ellenzéki pártok az aktivistáktól, hogy mozgósítsák a választókat, célszerűbb volna a programokkal megszólítani őket – véli Mellár Tamás független országgyűlési képviselő.

2021. augusztus 24. Reggeli gyors - részlet 21.08.24. Mellár Tamás
07:04
00:00

Mellár Tamás független országgyűlési képviselő a Klubrádióban arról beszélt, hogy nagyon fontos lenne szerinte, ha a jelöltek bemutatnák végre programjaikat. Erre legjobban a nyilvános vita adna lehetőséget, ezért szeretné vitára hívni a momentumos jelöltet, Nemes Balázst. A választók így tudják a legjobban eldönteni, kit szeretnének a Parlamentbe küldeni, hogy érdekeiket képviselje. Eddig azonban azt tapasztalta, a pártok inkább az aktivistáktól várják, hogy mozgósítsák a szavazókat. A részvételi arányt ezzel szemben nagyon alacsonynak tartja.

Közgazdászok interaktív párbeszéde Budapesten
 
Mellár Tamás Fotó: Kovács Attila/MTI
 

Karácsony Gergellyel és Péterffy Attilával közös sajtótájékoztatón jelentette be szombaton Bodnár Imre, az MSZP pécsi jelöltje, hogy nem indul az előválasztáson. Mellár Tamás, aki szintén ebben a körzetben indult volna, csütörtökön lépett vissza az előválasztástól. Szombaton azonban egyeztettek, így Baranya 1. számú választókerületében mégis Mellár lesz az MSZP, a Párbeszéd, az LMP és a Jobbik által is támogatott közös jelölt – írja a hvg.hu.

Döntését visszalépéséről saját belátása szerint hozta meg Mellár, hogy ne veszélyeztesse az előválasztási procedúra, sem pedig a választások sikerét. Megemlítette, ezt tartotta az egységes ellenzék érdekét legjobban szolgáló lépésnek. Az új fejlemény tükrében, hogy mégis ő lesz az ellenzék pécsi jelöltje, az egységes ellenzéki álláspontot és érdekeket szeretné képviselni. Ehhez azonban függetlenként széleskörű támogatottságra van szüksége.

A teljes beszélgetést a fenti lejátszóra kattintva hallgathatják meg.

Reggeli gyors/interjú Mellár Tamással
2021.08.24., kedd 7:42
Riporter: Dési János