„Klubrádió
Megbeszéljük...

Mellár: Ha nem változtat az ellenzék, csak külső hatás buktathatja meg az Orbán-kormányt

20/03/2023 16:06

| Szerző: Klubrádió/Lőrincz Csaba

Az a játék megy, hogy ki tud magához átcsábítani embereket, de ettől összességében nem lesz több ellenzéki, és nem lesz vonzóbb az emberek szemében az ellenzék – véli Mellár Tamás, a Párbeszéd országgyűlési képviselője.

2023. március 20. Megbeszéljük - részlet 23.03.20. Mellár Tamás
16:27
00:00

Tavaly novemberben ellenzéki kerekasztal összehívását kezdeményezte Mellár Tamás, a Párbeszéd országgyűlési képviselője. Akkor úgy vélte, hogy a választási vereség után a parlamenti ellenzéki pártok mozgástere és tekintélye kisebb lett, míg a helyzet egyre súlyosabb, és ha ezen az ellenzék nem változtat, akkor abból egyedül a Fidesz húz hasznot.

Mellár a Megbeszéjük hétfői adásában arról beszélt, hogy "sajnálatos ,módon nem jutott előrébb" a kezdeményezés, és ő úgy tapasztalj, hogy a kis pártok inkább azzal vannak elfoglalva, hogy szavazatokat hajtsanak fel maguknak. "Most az a játék megy, hogy ki tud magához átcsábítani embereket, de ettől összességében nem lesz több ellenzéki, és nem lesz vonzóbb az emberek szemében az ellenzék" – foglalta össze. Ha ez így marad, Mellár szerint az Orbán-rendszer bukása legfeljebb külső hatásokra történhet meg.

A KSH továbbra is torzít

A Gazdaságkutató Intézet szerint torz képet mutat a hazai jövedelmi viszonyokról a KSH. "Nem új problémáról van szó" – véli Mellár. A KSH korábbi elnöke szerint nincs összhangban a hivatal bruttó fizetésekről szóló havi jelentése, és az, hogy mennyi bért fizettek ki. "Csak azok a számok megbízhatók, amelyekben a teljes GDP-számítás is benne van. A KSH nem az egész gazdaságot számítja be, csak az 5 főnél többet foglalkoztató cégeket. Ehhez jön az is, hogy a átlagot számolnak medián helyett.

Mellár Tamás korábban is beszámolt arról, hogy a Központi Statisztikai Hivatal esetében megfelelési kényszert sejt.

A teljes beszélgetést a fenti lejátszóra kattintva hallgathatják meg.

Megbeszéljük.../interjú Mellár Tamással
2023.03.20., hétfő 16:20
Riporter: Bolgár György