„Klubrádió
Reggeli gyors

Megtehetem - kivételezett helyzetű sportolók járvány idején

18/10/2020 18:16

| Szerző: M. Dénes Tamás/Klubrádió

Megtehetem – énekli Tiah, mert most olyan sportolókról fogok beszélni, akik kivételezett helyzetben vannak, és ezért a koronavírus-járvány idején is megtehetnek olyan dolgokat, amit az átlagember nem. Hogy ez a társadalomnak mennyire tetszik, az már más kérdés.

Zenés sporthírek M. Dénes Tamástól.

2020. október 16. Reggeli gyors-részlet (2020.10.16. Zenés sporthírek M. Dénes Tamástól)
03:46
00:00
Itt van például Cristiano Ronaldo. Az Európa-bajnok ötszörös aranylabdás portugál gyakorlatilag félisten kategóriában van számos embernél, úgy tűnik saját magánál is, merthogy miután pozitív koronavírustesztet produkált a portugálok Franciaország elleni meccse után, ő fogta magát és egy egyetlen napig tartó szállodás karantén után a privátrepülőgépén visszautazott jelenlegi otthonába Olaszországba. Miért? Mert megteheti.

Az olasz belügyminiszter Vincenzo Spadafora ugyan a szabályok be nem tartását veti a szemére, de kötve hiszem, hogy bármi következményei lesznek a tettének. Ronaldo egyebként nem érti, hogyan kapta el a vírust, ugyanis a hotel amelyben készült a portugál válogatott, nem engedett be semmilyen idegent a területre, a játékosok közül meg csak Ronaldo produkált pozitív koronavírustesztet. Az nem merült fel senkiben, hogy a Franciaország elleni meccsen, ahol minden bizonnyal követő emberfogassal őrizte a világsztárt, elég sok alkalom volt a vírus átadására.

Ronaldo mellett egyébként húga, Katia sem érti, hogy hogyan fertőződhetett meg Ronaldo, majd közli mintegy 1.200.000-es instagramos olvasótáborával, hogy ez az egész vírus egy nagy csalás, a legnagyobb, amit valaha látott. Itt tart jelenleg a történet, nem biztos, hogy Ronaldo pályára fog tudni lépni a Bajnokok Ligájában a Ferencváros ellen november 4-én, de azért nagyon valószínű.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Opinião @ruipedrobraztvi

Katia Aveiro (@katiaaveirooficial) által megosztott bejegyzés,

James Bondba illő történet az amerikai teniszező Sam Querrey története, aki valaha a 11. volt a világranglistán, most 33 évesen pedig a 48., de nem ez a lényeg. Hanem hogy hogyan menekült el a szentpétervári tornáról, miután pozitív tesztet produkált. Sam Querrey-vel egyébként felesége és nyolchónapos fia is elutazott Szentpétervárra, mindhárman elkapták a koronavírust. Sam Querrey-nél felmerült, hogy be kell vonulnia egy orosz kórházba. Hogy ettől félt-e, vagy attól, hogy szétválasztják a családjától, ezt nem lehet tudni, de Querrey, aki közel 12 millió dollárt ütögetett össze karrierje során, inkább privát gépet bérelt, majd elmenekült egy európai országba, ahol nem kértek tőle negatív koronavírustesztet érkezésekor. Most bottal ütik a nyomát. 3 évre is eltilthatják és komoly pénzbüntetést is kaphat, de ilyen történet még nem volt a teniszsportban, az biztos.

Ehhez képest az, hogy Dzsudzsák Balázsnak diplomataútlevele van, és lesz karrierje végéig, az eltörpül, ő legalább nem koronavírusosan tért haza Dubaiból, bár szinte biztosak lehetünk benne, azt is megtehette volna.

M. Dénes Tamás Zenés sporthírei a 2020. október 16-i Reggeli gyorsban hangzottak el. 

 

Elindultunk Az Év Honlapja 2020 versenyen. Az alábbi képre kattintva szavazhat ránk, hogy miénk legyen a közönségdíj.

Az oldalra jutva jobbra fent lát egy kék gombot majd, arra kell kattintani, mellette pedig látszik, hány szavazatnál tartunk. Ez is egy apró segítség a Klubrádiónak. Köszönjük.

Az év honlapja 2020 szavazás