„Klubrádió
Reggeli gyors

Ha annyira szereted őket, fogadj be magadhoz egy menekültet!

7/09/2020 06:02

| Szerző: M. Dénes Tamás/Klubrádió

Egy történet a labdarúgás világából: Gary Lineker, angol válogatott labdarúgó-legenda, világbajnoki gólkirály és nagy twitterező úgy döntött, befogad egy menekültet a saját otthonába.

2020. szeptember 04. Reggeli gyors-részlet (2020.09.04. Zenés sporthírek M. Dénes Tamással)
01:03
00:00
A most 59 éves Gary Lineker a Daily Mirrornak nyilatkozott a döntésről:

Hogy érzek-e nyomást? Dehogy. Az utóbbi években sok menekültet ismertem meg, főleg a labdarúgáson keresztül. Remek gyerekek vannak közöttük, akik minden segítségért hálásak, ezért úgy döntöttem, szólok a Refugees at Home programnak, hogy osszanak hozzám is egy menekültet. Az én gyerekeim már kirepültek, és biztos vagyok benne, hogy az új lakó nem fog rosszabbul viselkedni, mint ők, ezek a gazemberek – mondta mosolyogva Gary Lineker. A BBC szakkommentátoraként dolgozó Lineker döntését óriási vita övezi a Twitteren, sokan támadják, de ehhez már hozzá van szokva. Lineker egy 4 millió fontos villában lakik Surreyben.

Lineker személyiségének megértéséhez egy apró adalék: 16 éven át tartó profi labdarúgó karrierje alatt egyszer sem állították ki, de még sárga lapot sem kapott (!). Fontosnak tartja a társadalmi felelősségvállalást, 2020 áprilisában a COVID-19 járvány idején bejelentette, hogy 140 000 fontot adományoz a Brit Vöröskeresztnek a vírus kutatására.

Reggeli gyors: Zenés sporthírek M. Dénes Tamással
2020. szeptember 4. péntek 09:05