„Klubrádió
Hetes Stúdió

Meddig tart a jegybank ellenállása?

15/02/2020 10:22

| Szerző: Klubrádió

A Hetes stúdió egyik témája természetesen a forint. Az MNB következetesen ragaszkodik a gyengítéséhez, de hol a határ? Aztán beszélünk a Nemzeti alaptantervről is, ami nem kis ellenállást váltott ki.

 

 

 

 

 

2020. február 15. Hetes Stúdió-részlet/Tartalom, ajánló (20.02.15.)
01:22
00:00

Meddig zuhan a forint, miért mondja a nemzeti bank, hogy nincs árfolyampolitikája, illetve miért érünk el lassan egy határt, amin túl már gazdasági és politikai kártételt okoz, ha az MNB nem emel kamatot?

A Három Holló kávéház pincéjében még a lépcsőn is álltak, holott  az oktatás helyzetéről rendezett évértékelőt nem nagyon reklámozta a média. Szegregáció, új NAT, a CEU ügye, alacsony pedagógus bérek, és a komor jövő: a Civil Közoktatási Platform panelbeszélgetéséről tudósítunk. 

A világ tízezer városában, a lengyel nagyvárosokban, Erdélyben, de Párizsban is létezik a részvételi költségvetés az önkormányzatoknál, ami a lakosság totális bevonását jelenti a fejlesztési pénzek elköltésébe. Magyarországon azt sem tudjuk, mi az a részvételi költségvetés, bár  az ellenzék október kampányában, más néven, de éppen ezt ígérte. Lesz belőle valami?

A zűrzavaros iowai indulás után némileg tisztult a kép a demokraták választási esélyeit illetően: a Brookings Intlézet választási szakértője szerint  Bernie Sanders és Elisabeth Warren által képviselt szocialista eszmékre nem vevők az amerikaiak, annak ellenére, hogy most Sanders áll az élen. William Galston-t kérdezi Csernyánszky Judit.

A hét fontos eseményeit Herskovits Eszterrel, Kósa Andrással és Bolgár Györggyel beszéli meg a műsorvezető, Szénási Sándor.

Kiemelt kép: MTI/Bruzák Noémi.