„Klubrádió
Megbeszéljük...

Márki-Zay: A Jobbik és a Momentum szavazói engem, Karácsony elvesztett 3 százaléka Dobrevet erősíti

7/10/2021 20:48

| Szerző: Klubrádió/L.Cs.

Márki-Zay Péter szerint a Karácsony Gergellyel kötött szövetségük nyilvános éles megjegyzéseik dacára továbbra is él, függetlenül attól hogy együtt, vagy külön indulnak a második fordulóban. "Az együttműködés képessége sokkal fontosabb annál, hogy mi van a szavazólapon" – mondta.

2021. október 04. Megbeszéljük - részlet 21.10.04. Márki-Zay Péter
15:43
00:00

Már az előválasztás első fordulójának eredménye is reménnyel tölti el a harmadik helyezett, Márki-Zay Pétert. Várakozáson felüli eredménynek nevezte

A Mindenki Magyarországa Mozgalom mellett már a Momentum támogatását is élvezi. Úgy véli, ennek megfelelően a Jobbik és a Momentum szavazataira is számíthat, és a Karácsony által elvesztett szavazók Dobrevet erősítik.

Megismételte korábbi állítását, miszerint Karácsony "500 milliósra becsült kampánya" 27 százalékot hozott neki, addig ő pártháttér, és médiatámogatás nélkül ért el 20 százalékot az első fordulóban. A különbség hússzoros. Azt is hozzátette, hogy ő el tud számolni a kampányköltségeivel. "Kíváncsi vagyok arra, hogy ki tudja ezt ugyanígy megtenni" – tette hozzá.

Kemény üzengetéssel kapcsolatban úgy látja, hogy a jelöltek véleménye lehet különböző, ha személyében senkit nem sértenek meg. "Büszke vagyok arra, hogy egy nő érte el a legjobb eredményt az előválasztáson" – jegyezte meg. Dobrev eredménye, valamint az, hogy a rasszista ügyekbe keveredett jelölteket leléptették, ami számára azt jelenti, hogy a magyar társadalom mégsem előítéletes.

Hangsúlyozta azt is, hogy a Karácsony Gergellyel kötött szövetségük továbbra is él, függetlenül attól hogy együtt, vagy külön indulnak a második fordulóban. "Az együttműködés képessége sokkal fontosabb annál, hogy mi van a szavazólapon" – mondta, utalva arra, hogy a kemény nyilatkozatok ellenére is kész riválisaival együttműködni.

Magát radikálisnak tartja, de nem szélsőségesnek. Fontosnak tartja a romák felzárkóztatását, és az LMBTQ-közösség tagjainak egyenjogúságát. 

Az egyházakról is kifejtette véleményét. Szerinte a Fidesz támogatási rendszere nem tetszik az egyházaknak, a rendszerváltást követően az egyházakat kiszolgáltatták a finanszírozás kérdésével őket az államnak. Ezzel elvesztették függetlenségüket, és minden kormány zsarolni tudta az egyházakat. Ezzel a fidesz Márki-Zay szerint rendszeresen vissza is él.

 
Márki-Zay Péter
 Forrás: Facebook
 

A teljes beszélgetést a fenti lejátszóra kattintva hallgathatják meg.

Megbeszéljük.../interjú Márki-Zay Péterrel
2021.10.07., csütörtök 16:22
Riporter: Bolgár György