„Klubrádió
A lényeg

Márki-Zay: Karácsonynak most minimális esélye sincs Dobrev ellen

6/10/2021 15:08

| Szerző: Klubrádió

Márki-Zay Pétert meglepte Karácsony Gergely szerda délutáni sajtótájékoztatója. Reagálásában közölte: most Karácsony Gergelynek minimális esélye sincs legyőzni Dobrev Klárát, és így Orbánt se tavasszal.

Rendkívüli sajtótájékoztatót hirdetett Márki-Zay Péter is szerda délután, miután Karácsony Gergely, a Párbeszéd-MSZP-LMP miniszterelnök-jelöltje bejelentette: nem lép vissza

A hódmezővásárhelyi polgármester közölte: meglepte Karácsony Gergely sajtótájékoztatója, hiszen a megállapodásuk arról szólt, hogy délután 6-kor folytatják, és csütörtökön jelentenek be valamit. Szerinte Karácsony megpróbálja őt kész helyzet elé állítani, ami érthető, része a politikának. A főpolgármester korábban azt mondta, csak akkor lép vissza, ha elüti egy villamos. De Márki-Zay szerint ez a villamos mégiscsak megérkezett, jó néhány közvélemény-kutatás formájában, és ez állította Karácsonyt kész helyzet elé. Ugyanis ott van egyrészt a hvg kutatása, amely 37 százaléknyi Dobrev, 33 százaléknyi Márki-Zay és 24 százaléknyi Karácsony-szavazatot vetít előre. A Závecz felmérését is megkapták, és azt a belsős kutatási eredményeik is megerősítik. Úgy fogalmazott: hiteles adatok alapján kijelenthető, hogy most Karácsony Gergelynek minimális esélye sincs legyőzni Dobrevet, és így se Orbánt tavasszal. Ezért kérte, hogy a főpolgármester ne tegyen elhamarkodott bejelentést. Közölte: ő ott lesz a tervezett hatórás tárgyaláson. Arra kérte a hallgatóságot, hogy nyugalommal, megértéssel fogadják Karácsony bejelentését.

Ha Karácsony Gergely eltökélt abban, hogy mégis hárman induljanak el, ennek is bátran áll elébe. Azt látja, hogy Karácsony Gergellyel szövetségben le tudják győzni „a Dobrev Klára jelentette veszélyt” – hangsúlyozottan nem Dobrev Klárát. Most minden adat azt mutatja, hogy Karácsony Gergely joggal aggódik, joggal akarta ezt a döntést elkapkodni. De nem őt kell meggyőznie, hanem a választókat. Arra kért mindenkit, hogy vegyen részt az előválasztáson. Számításaik szerint 500 ezres részvétel kell ahhoz, hogy „az immár Fidesz által is dicsért Dobrev Klárával szemben”.