„Klubrádió
A lényeg

Karácsony az esetleges visszalépéséről tárgyal

7/10/2021 19:05

| Szerző: Klubrádió

Azok után, hogy a Momentum beállt Márki-Zay Péter mögé, Karácsony Gergely és stábja az őt támogató pártok vezetőivel tárgyal az esetleges visszalépésről – közölte a hvg.hu és az ATV is. A hvg szerint a kérdés még nem eldöntött, a főpolgármester több szempontot mérlegel. Tordai Bence, a Párbeszéd országgyűlési képviselője a Klubrádióban azt mondta, az utolsó pillanatig nem tudja kizárni a visszalépést.

Az ATV szerint az MSZP vezetésében nem aratna osztatlan sikert, ha Karácsony visszalépne Márki-Zay Péter javára az előválasztás második fordulója előtt. A hvg.hu úgy tudja, az LMP is maradásra bírná a főpolgármestert.

Karácsony Gergely szerda kora délután még azzal állt ki egy rendkívüli sajtótájékoztatón, hogy nem visszalép, hanem előre, a Márki-Zay előnyét mutató közvélemény-kutatási adatokra nem ad. Azt is elmondta, várja a szövetségeseket programja megvalósítására.

Márki-Zay akkor arról beszélt, a közvélemény-kutatási adatok alapján nem neki, hanem Karácsony Gergelynek kellene visszalépnie. Karácsony bejelentése után nem sokkal ő is bejelentkezett a Facebookon, és közölte, versenyben marad. Csütörtökön pedig a Momentum jelentette be, hogy Márki-Zay mellé áll.

2021. október 07. Esti gyors - részlet 21.10.07. Tordai Bence
06:51
00:00


Tordai Bence, a Párbeszéd országgyűlési képviselője a Klubrádióban más témában nyilatkozva arról is beszélt: azt mondta, az utolsó pillanatig nem tudja kizárni a visszalépést.