„Klubrádió
Megbeszéljük...

Magyar György: Milyen világ ez? Embertelen.

13/05/2020 20:15

| Szerző: Klubrádió

A hatalom fél. Mitől? Facebook kommentektől? Nyilvánvalóan azt akarja elérni, hogy itt senki se merje kinyitni a száját.

2020. május 13. Megbeszéljük - részlet 20.05.13. Magyar György
14:12
00:00

Öt rendőr vonult ki két autóval rémhírterjesztés miatt Gyulán egy mozgássérült emberhez, aki egy Facebook bejegyzéshez fűzött kommentjében kritizálni merészelte Orbán Viktort, igaz, nem épp akkor, hanem jóval korábban. A rendőrségen órákig faggatták, majd egyszerűen kitették az utcára. Hasonló eset történt Szerencsen. Az ügyészség nem találta megalapozottnak a gyanút, így mindkét férfit elengedték. Az Operatív Törzs közlése szerint keddig 83 esetben indult eljárás rémhírterjesztés miatt.

Erre kérdezte meg Magyar György ügyvéd, hogy: Milyen világ ez?

Megbeszéljük című műsorunkban az ügyvéd azt is elmondta, hogy a gyulai férfi az eljárás során nem kapott jogi képviseletet. Panaszt nem tett, feltehetően nem is tudta, hogy erre lehetősége lett volna.

 
Fotó: police.hu
 

Ami a konkrét ügytől elvonatkoztatva, a jogi helyzetet illeti. Kérdés, hogy jogi értelemben van-e még közveszély? Továbbá a rémhírterjesztés csak akkor állapítható meg, ha valaki tényt állít egy adott helyszínen. A vélemény kinyilvánítása semmiképp sem fér be ebbe a kategóriába.

Az ellenzék már gondolatrendőrséget emleget. Magyar György szerint a hatalom azt akarja elérni, hogy itt senki se merje kinyitni a száját. Az állampolgárok érezzék, tudják, hogy megfigyelik őket, és elemzik, amit a közösségi oldalakon leírnak. Az úgynevezett felhatalmazási törvénnyel a kormány visszaél.

Az interjút a fenti lejátszóra kattintva hallgathatja meg. Kiemelt kép: Facebook.

Megbeszéljük
2020.05.13. 16:00
Műsorvezető: Bolgár György