„Klubrádió
Hetes Stúdió

Magán- vagy titkosszolgálati felvételek vannak-e Magyar Péternél?

23/03/2024 12:00

| Szerző: Klubrádió

Magyar Péter tanúmeghallgatása, elborzasztó körülmények a nevelőotthonokban, Nyugat-Európa dillemája az orosz-ukrán háborúban, mindeközben áttörés nélkül folytatódnak a harcok. Ezekről szólt az e heti Hetes Stúdió.

2024. március 23. Hetes Stúdió (2024. március 23., szombat 15:00)
51:11
00:00
Műsorvezetők: Hardy Mihály, Dési János, Szénási Sándor, Neuman Gábor Szerkesztők: Csernyánszky Judit, Józsa Márta, Herskovits Eszter

Bárándy Péter ügyvéd, volt igazságügy-miniszter Magyar Péter tanúmeghallgatásáról és arról is beszélt, hogy azok a felvételek, amelyek bemutatását keddre ígérte titkosszolgálati-, vagy magánfelvételek lehetnek-e.

Bíróság - Vesztegetés - Borovszky Tímea pere
 
Bárándy Péter
 
Budapest, 2011. április 21. Bárándy Péter ügyvéd beszél Borovszky Tímea, az Oktatási és Kulturális Minisztérium Esélyegyenlőségi Főigazgatóságának korábbi főosztályvezetője ellen vesztegetés ügyében folyó per tárgyalásán a Fővárosi Ítélőtáblán. MTI Fotó: Kovács Attila
Fotó: Kovács Attila / MTI
 

Nem csak abuzálás éri a nevelőotthonokban a gyerekeket, a körülményeik is elborzasztóak. Kende Ágnes szociológus, oktatáskutató vizsgálta a körülményeket, és ezen belül is, hogy a roma gyerekek milyen diszkriminációnak vannak kitéve.

Új szakaszba lépett a háború Putyin újraválasztása utáni megerősödésével és az egyre gyakrabban hallható nyugati kimerültséggel, az "elég volt" mentalitással. Ahogy kezdetben vonakodtak a fegyverszállításoktól, úgy most is ellenzik a nyugati tagállamok Ukrajna megsegítését - de ezúttal katonákkal. Eljöhet annak az ideje, amit most még bizonytalanul mondogat a francia elnök: miszerint csapatokat kellene küldeni Ukrajnába. Erről is kérdeztünk két elemzőt, a Chatam House és a Londol School of Economics intézményétől. Csernyánszky Judit interjúja.

Az ukrajnai harcok a belátható jövőben is valószínűleg folytatódnak, mégpedig nagy intenzitással, anélkül, hogy a két fél bármelyike áttörést tudna elérni. Ezt jósolja Thomas Greminger svájci diplomata, az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet, az EBESZ volt főtitkára. A budapesti Andrássy Egyetemen tartott előadásáról Kárpáti János készített összefoglalót. 

2024. március 23. Hetes Stúdió: Megbeszéljük a hetet (2024. március 23., szombat 16:05)
52:57
00:00
Műsorvezetők: Hardy Mihály, Dési János, Szénási Sándor, Neuman Gábor Szerkesztők: Csernyánszky Judit, Józsa Márta, Herskovits Eszter

A műsor második felében pedig megbeszéljük a hét legfontosabb eseményeit. Rózsa Péter műsorvezető beszélgetőtársai Horváth Gábor, a Népszava újságírója, Horváth Zoltán, a HVG újságírója, klubrádiós színekben pedig Bolgár György voltak.

 
Hetes Stúdió 2024.03.23.
 
Horváth Zoltán, Bolgár György, Józsa Márta, Horváth Gábor, Rózsa Péter
Fotó: Klubrádió/Lőrincz Csaba
 

A teljes adást a fenti lejátszókra kattintva hallgathatják meg, illetve műsorunk 2. óráját meg is nézhetik a YouTube-csatornánkon.

Hetes stúdió
2024. március 23., szombat 15:00
Műsorvezető: Rózsa Péter
Szerkesztő: Józsa Márta