„Klubrádió
Nívó - a minőség magazinja

Leszerelték a villanyórát, jött a több százezres büntetés

11/07/2019 15:47

| Szerző: Klubrádió

Egy hallgató villanyóráját lecserélték, elvitték egy semmi konkrétumot nem tartalmazó jegyzőkönyv kíséretében, majd kapott egy súlyos pénzbüntetést, mondván, hogy megpiszkálta az órát. Mit tehet ilyenkor az ember? - erre és hasonló kérdésekre kerestük a választ a Nívóban.

2019. július 11. Nívó - a minőség magazinja (2019. július 11., csütörtök 14:00)
49:45
00:00
Műsorvezetők: Törtei-Takács Kriszta

Mit lehet kezdeni egy húsz éve bevont régi bankjeggyel? Jobb kézzel emeljük fel a kuka tetejét és ballal dobjuk bele? Vagy mégsem?

Hogyan készítsük fel a lakásunkat a nyárra, a nyaralás idejére? Bizony, ma már nemcsak a nyáron igen megszaporodó betörésekre, hanem az egyre gyakrabban előforduló extrém időjárásra is gondolni kell, vagy legalábbis ajánlatos.

Egyre többen panaszkodnak arra, hogy a megvásárolt parfümöt a vásárlók hamisnak tartják, mivel „más az illata”, vagy „gyorsan eltűnik az illata”. Sokszor utcai vagy internetes vásárlás kapcsán, de még parfümboltban vett terméknél is előkerül ez a kérdés. Mi lehet az alapja?

Mint ismeretes, októberig meghosszabbították a banki azonosítás néven a köztudatba került kötelezettségünket. Ez pedig baj, mert így nem rögzül, hogy nem csak a bankunkkal van, vagy lehet dolgunk adategyeztetés okán.

És sajnos egy nagyon mindennapos ügy. A fogyasztó villanyóráját lecserélték. Tíz éves volt, elvitték egy jegyzőkönyv kíséretében, ami egyébként semmit nem tartalmazott. Majd pár hét múlva értesítették, hogy egy szakértő megvizsgálta a készüléket, és megállapította, hogy meg volt piszkálva a villanyóra, ezért fizessenek több százezer forint büntetést. Jogos ez az eljárás? Mit tehet a fogyasztó?

Az adást a cikk elején, a lejátszóra kattintva hallgathatják meg. 

Nívó - a minőség magazinja
2019. július 11., csütörtök 14:00
Műsorvezető: Törtei-Takács Kriszta