„Klubrádió
Nívó - a minőség magazinja

Figyelem! Banki határidő

14/06/2019 16:59

| Szerző: Klubrádió

Június 26-áig be kell menni a számlavezető bankba adatokat egyeztetni, különben egyszerűen nem jutunk hozzá a pénzünkhöz. Érdemes, hát észben tartani a határidőt.

2019. június 13. Nívó - a minőség magazinja (2019. június 13., csütörtök 14:00)
45:12
00:00
Műsorvezetők: Törtei-Takács Kriszta

Hogy jön a hegyi mentés a nyugdíjas tengerpari nyaralásához? Pont úgy, hogy olyan utasbiztosítást kötöttek ami olyan szolgáltatásokat is tartalmaz, amire egészen biztosan nincs szükségük. A héten vége az iskolának egyre több család elindul nyaralni, így hát megint átvesszük a legfontosabbakat az utasbiztosítás megkötésével kapcsolatban – hogy ne fizessenek rá.

Egyre több vendéglátó helyen számolnak fel szervízdíjat. Más esetekben a fogyasztóvédelmi szabályok nem engedik, hogy az árra, díjra külön szolgáltatás rakódjon. Felmerül tehát a kérdés, hogy vajon az éttermek kivétenek számítanak-e, vagy nem? S ha igen mennyi lehet ennek a tisztességes mértéke?

Figyelem! Már csak 10 napjuk maradt az adategyeztetésre. Június 26-a után ugyanis nem juthatnak hozzá a pénzükhöz azok, akik 2017 júniusa előtt kötöttek szerződés, akár a bankjukkal, akár a biztosítójukkal, és azóta nem voltak benn személyesen, így még nem rendelkezik a bank illetve a biztosító a személyazonosságukat és lakcímüket igazoló érvényes okmányaik másolatával. De azokra is vonatkozik, akiknek esetleg változás következett be személyi adataikban, illetve kiemelt közszereplőnek minősülnek. 

Miután használt terméket vásárol, nem cseréljük – sokszor szembetalálkozhatunk ilyen és hasonló kiírásokkal, például egy használt ruhát forgalmazó lánc üzleteiben mégpedig jó nagy betűkkel feltűnő helyen kirakva. De tényleg így van? A Használtan vásárolt  termékekre nem ugyanazok a jogok és kötelezettségek vonatkoznak mint az újakra – vagy ez konkrétan a fogyasztó megtévesztése?

Friss hír, hogy  az MNB megbüntette a Providentet – megtévesztésért. Ennek kapcsán érdemes egy kicsit körbejárni, mire kell nagyon odafigyelni az ilyen típusú hitelfelvételeknél.

A műsort a fenti "lejátszás" ikonra kattintva hallgathatja meg. Kiemelt kép: Flickr.com.

Nívó
2019.06.13. 14:00
Műsorvezető: Törtei-Takács Kriszta